Dynobil Oto Ekspertiz
DYNOBİL OTO EKSPERTİZ

Dynobil de Merak Edilenler

Oto ekspertiz nasıl yapılır sorusunun cevabını çoğu insan merak ediyor. Yolu oto ekspertize düşen kişiler işlem sırasında neler olduğunu tamamen bilemiyor. Oto ekspertiz makinaları ekspertiz sektörüne girmeden önce araçlar el işçiliği ile kontrol edilirdi. Uzun süren araç kontrolünün sonrasında ise oto ekspertiz raporu oluşturulurdu. Fakat teknolojinin gelişmesi sayesinde, oto ekspertiz kontrolleri hem daha hızlı hem de daha güvenilir bir hale geldi. Araçların tonajlarına ve dinamiklerine uygun tasarlanan oto ekspertiz cihazları sayesinde araç alıcıları ve satıcıları daha güvenilir bir ortamda alım-satım yapabiliyorlar. Oto ekspertize gelen bir araçlar birçok teste tabii tutulur. Bunların içerisinde dyno(dinamometre) testi, süspansiyon testi, fren testi, yanal kayma testi ve boya testleri bulunur.
Oto Ekspertiz Testleri Nelerdir? Oto ekspertiz esnasında araç birçok cihaza bağlanır. Oto ekspertiz raporu bu süreçte işlemeye başlar. Her geçen dakika sonucunda araç hakkında yeni ve doğru veriler rapora işlenir.
1. Araç ilk olarak oto ekspertiz makinaları arasında en çok kullanılan dyno (dinamometre) testine tabii tutulur. Bu testteki amaç aracın motor durumunu kontrol etmektir. Motor performansında herhangi bir düşüklük, güç aktarımında herhangi bir sorun ya da motorun aşınması söz konusu ise oto ekspertiz raporu ile bu durum öğrenilebilir.
2. Dyno testinden çıkan araç süspansiyon testine girer. Tekerleklerin tutunma kuvvetleri ve aracın sürüşte güven verip vermediği bu test sonucunda belli olur. Bu testte, amortisörler belli titreşimlerle uyarılır ve süspansiyonlar tepki gösterir. Eğer süspansiyonlar uyarılan titreşimlerle eşit tepki verirse araç süspansiyon testinden başarıyla geçmiş demektir.
3. Süspansiyon testinden geçen araç hemen ardından fren testine tabii tutulur. Oto ekspertiz makinaları göz önünde bulundurulduğunda fren testleri en kısa süren testlerden biridir. Kısa sürmesine karşın, fren testi her araç için çok gereklidir. Fren testinde aracın tekerlekleri cihaza bağlanır ve pedal-fren ilişkisinin uyumuna göre fren kalitesi belli olur. Eğer araç fren sırasında denge kaybı yaşamıyorsa ve belirlenen mesafeyi doğru zamanda frenleyebiliyorsa testten olumlu sonuç alır.
4. Sondan bir önceki test ise yanal kayma cihazıdır. Bu testte araç düz bir platforma yerleştirilir ve cihaz tekerleklere bağlanır. Testin amacı ön ve arka lastiklerin birbiriyle uyumlu bir şekilde hareket edip etmediğini kontrol etmektir. Oto ekspertiz nasıl yapılır sorusunun cevabı ise boya kontrolü ile sona erer. Araçta herhangi bir değişen parça ya da boya varsa boya cihazları ile tespit edilir ve oto ekspertiz raporu tüm sonuçları ortaya koyar.

Oto Ekspertiz Ne Zaman Yaptırılmalı?

Oto ekspertiz nasıl yapılır sorusundan sonra en çok sorulan diğer soru ise oto ekspertizin ne zaman yaptırılması gerektiğidir. Oto ekspertizin amacı aracın güncel durumunu görüp, alım-satım yapmadan önce gerçekçi verilere dayanarak aracı kontrol etmektir. O yüzden oto ekspertiz, araç alınmadan hemen önce yaptırılmalıdır. Güncel bir oto ekspertiz raporu, araç alıcısını daha doğru yönlendirecektir. Geçmiş tarihe ait bir rapor araç alıcısını yanıltabilir.

Oto ekspertiz işlemi ekspertizin müsait olma durumuna göre 30 dakika ile 2 saat arasında değişiklik göstermektedir. Oto ekspertiz makinaları sayesinde hızlanan süreç sayesinde araç alım-satımı yapacak kişiler vakit kaybı yaşamadan işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Oto ekspertiz raporu diğer işlemlere kıyasla daha erken bitmektedir. Araçların test cihazlarında geçirdiği zaman süreci uzatır. Oto ekspertizler randevu sistemiyle de çalışmaktadır. Zamanını daha iyi değerlendirmek isteyen kişiler oto ekspertize gitmeden önce randevu alabilirler.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak verdiğimiz hizmetle gerek kurumsal gerekse kurumsal olmayan firmalara özel oto ekspertiz satışları gerçekleştiriyoruz. Kaliteli malzemelerle imal edilen cihazlarımız aynı zamanda son teknolojik donanımlara sahiptir. Fiyat aralığı olarak sunduğumuz uygun fiyat politikası sayesinde en fazla tercih edilen oto ekspertiz firması olma özelliğini de elimizde bulunduruyoruz.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak ülkemiz genelinde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlıyoruz. Özellikle kurumsal firmalar için yaptığımız özel çalışmalar ve özel ekspertiz cihazları sayesinde müşteri portföyümüz hızla büyümeye devam ediyor.

Türkiye Çapında Güvenilir Oto Ekspertiz Noktaları

Özellikle vurguladığımız gibi oto ekspertiz sektöründe güven en temel olgudur. Ekspertiz sırasında yapılacak en ufak hata ya da cihazlardan kaynaklanan hatalı test işlemi sonucunda insanların mağdur olmasına sebebiyet verilebilir. Bu gibi durumlar insanların o firmaya karşı olan güvenini sona erdireceği için firmanın da sonu anlamına gelecektir.

Sizde, bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına ülke çapında farklı farklı bölgelerde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlayan Dynobil Oto Ekspertiz Firması‘yla çalışabilirsiniz. Son teknolojiye sahip ekipmanlarıyla uygun fiyat aralığında hizmet politikasını benimseyen Dynobil Oto Ekspertiz Firması Türkiye genelinde 2 Milyondan fazla müşteri, 5 Milyondan fazla araç testi kapasitesinde hizmet veriyoruz.

Oto ekspertiz detaylı ve değerli bir hizmettir. Bu hizmetten faydalanan kişinin test sonucunu aldıktan sonra ekspertiz ücreti iadesi istemesi, eğer ki ortada bir neden yoksa, mümkün olmamaktadır. Çünkü her ne olursa olsun sunulan hizmetten faydalanılmış ve bu hizmet karşılığı da sonuç alınmıştır. Ancak ekspertiz raporundaki sonuçların aynı gün farklı bir ekspertiz tarafından aynı testler yapılarak çıkan sonuçla uyuşmaması durumunda oto ekspertiz ücretleri iadesi yasal olarak mümkün olabilmektedir.

Oto Ekspertizde Ücretler Nelerdir? Ekspertiz hizmetinden yararlanmak isteyen kişi seçeceği testlerin ücretini ödemekle yükümlüdür. Bu ücretler makinanın büyüklüğü, verdiği hizmetin süresi ve işin detayına göre değişiklik göstermektedirler. Araçtaki boyalı veya değişen bölgeler, motor durumu, lastik durumu, araç içi donanımlarının doğru çalışıp çalışmadığı gibi bir çok özellik bu testler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Buna göre alınan araç ekspertiz ücretleri sonucu araç hakkında birçok bilgi edinilebilmektedir.

Oto Ekspertiz Ücretleri Neye Göre Belirlenir? Firmalar ekspertiz fiyatlarını belirlerken sundukları hizmet karşılığı birçok faktörü göz önünde bulundurmaktadırlar. Bunlardan başlıcaları; hizmet sundukları iş yerinin varsa kirası, çalıştırdıkları personel sayısı, kullandıkları aletlerin çeşitliliği ve pahalılığı gibi bir çok gider kalemini ekleyerek oto ekspertiz işlemine fiyat biçmektedirler. Firmalar müşterinin istediği testi kendi seçebildiği durumlarda her test başı ayrı ücret alırken, önceden hazırlanmış fiyat paketleri ile bu paketlere dahil testlerin tamamı uygulanıp paket ücreti harici ek bir ücret almadıkları teklifler de hazırlarlar. Oto ekspertiz fiyatlarında bu paketlere dahil olanlar; Kaporta Boya Analizi, Araç Dinamik Testi, Araç Altı Kontrol, İç Ekspertiz, Dış Ekspertiz, Fren ve El Fren Testi olarak sıralanabilir.

Oto Ekspertiz Seçiminizi Yapın İçeriğimizin genelinde ele aldığımız üzere oto ekspertiz hizmeti, oldukça kapsamlı ve araçtan araca değişkenlik gösteren bir hizmet olma özelliği taşımaktadır. Hal böyle olunca da farklı araç sahiplerinin, farklı amaçlar paralelinde farklı beklentileri söz konusu olmaktadır. Bu beklentiler neticesinde de verilmesi gereken oto ekspertiz hizmeti belirli bir çerçeveye sahip olmak durumundadır. Genel olarak ekspertiz hizmeti alırken, başvurduğunuz oto ekspertize rapor talebinizi aktarmanız gerekir. Raporunuzda yer alacak olan bilgiler ve araca uygulanacak olan tüm değerlendirmeler sizin talepleriniz paralelinde oluşturulur. Günümüzde gerek yasal ve gerekse bireysel kullanımda özel bir yere sahip olan bu rapor için ödeyeceğiniz araç ekspertiz ücreti ise verilen hizmet karşılığında uygun bir düzeyde olmalıdır. Bu nedenle de oto ekspertiz seçimi oldukça önemlidir.

İkinci el araç alım satımında oldukça önemli bir yere sahip olan oto ekspertiz işlemini yaptırmak için bir firma tercih ederken, beklentilerinize uygun hizmet veren bir firma olup olmadığına dikkat etmelisiniz. İster araç almak ister satmak üzere ekspertiz değerlendirmesine ihtiyaç duyuyorsanız, kapsamlı ve uzman bir ekip tarafından yapılacak kontrollere ihtiyacınız vardır. Biz Dynobil ailesi olarak, sunduğumuz tüm hizmetlerde en yenilikçi ekspertiz cihazlarını kullanıyor olmanın ve müşterilerimize sağladığımız kaliteli hizmetin gururunu taşıyoruz. Kaporta değerlendirmesinden dinamik testlerine, araç altı kontrolünden fren testlerine kadar yaptığımız tüm değerlendirmeleri en hassas ayrıntılarıyla gerçekleştiriyoruz.

Siz de ihtiyacınız olan oto ekspertiz hizmetleri hakkında araç ekspertiz ücreti nasıl belirlenir konusunu merak ediyorsanız, bilmeniz gereken husus aracınızın türünün ve talep ettiğiniz değerlendirmelerin ücretler üzerinde etkili olduğudur. Hemen şimdi Dynobil ile iletişime geçerek Ankara’da ihtiyacınız olan oto ekspertiz hizmeti hakkında kapsamlı bilgi alabilir, hızlı bir şekilde randevu alarak hizmet talebinizi oluşturabilirsiniz.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak verdiğimiz hizmetle gerek kurumsal gerekse kurumsal olmayan firmalara özel oto ekspertiz satışları gerçekleştiriyoruz. Kaliteli malzemelerle imal edilen cihazlarımız aynı zamanda son teknolojik donanımlara sahiptir. Fiyat aralığı olarak sunduğumuz uygun fiyat politikası sayesinde en fazla tercih edilen oto ekspertiz firması olma özelliğini de elimizde bulunduruyoruz.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak ülkemiz genelinde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlıyoruz. Özellikle kurumsal firmalar için yaptığımız özel çalışmalar ve özel ekspertiz cihazları sayesinde müşteri portföyümüz hızla büyümeye devam ediyor.

Türkiye Çapında Güvenilir Oto Ekspertiz Noktaları

Özellikle vurguladığımız gibi oto ekspertiz sektöründe güven en temel olgudur. Ekspertiz sırasında yapılacak en ufak hata ya da cihazlardan kaynaklanan hatalı test işlemi sonucunda insanların mağdur olmasına sebebiyet verilebilir. Bu gibi durumlar insanların o firmaya karşı olan güvenini sona erdireceği için firmanın da sonu anlamına gelecektir.

Sizde, bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına ülke çapında farklı farklı bölgelerde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlayan Dynobil Oto Ekspertiz Firması‘yla çalışabilirsiniz. Son teknolojiye sahip ekipmanlarıyla uygun fiyat aralığında hizmet politikasını benimseyen Dynobil Oto Ekspertiz Firması Türkiye genelinde 2 Milyondan fazla müşteri, 5 Milyondan fazla araç testi kapasitesinde hizmet veriyoruz.

Oto ekspertiz raporu, bir aracın değişen ya da değişmeyen parçası olmadığını, tüm hasarlarını ve eksiklerini ortaya çıkaran belgedir. Araç ekspertize girdiğinde geçtiği ilk işlem boya kontrol işlemidir. Ölçüm cihazlarıyla yapılan bu işlemde sonuçlar fabrika verileri ile karşılaştırılır. Aracın herhangi bir bölgesinde boya varsa bu durum oto ekspertiz raporu sayesinde görülür. Raporda bulunan ikinci bilgi ise dyno(dinamometre) testidir. Bu testte aracın motor gücü ve aracın güç aktarım aksamında sorun olup olmadığı kontrol edilir. Motor, radyatör ve akü kontrollerinden sonra aracın bilgileri rapora girilir ve diğer işleme geçilir. Süspansiyon testinin yanı sıra yanal kayma testi ve fren testi, oto ekspertiz raporu ile belgeye dökülen diğer testlerdir. Aracın yol tutuşu, süspansiyon verimliliği, 1 km içerisinde sağa ve sola ne kadar kaydığı ve fren kalitesi bu testler ile ölçülür ve raporlanır. Raporlanan belge araç alıcısı tarafından saklanmalıdır.

Araç Ekspertiz Raporu Sorgulama

E-Devlet ile araç ekspertiz raporu sorgulama artık çok daha kolay hale geldi. Tek yapmanız gereken e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra arama kısmına ‘’trafik poliçe ve hasar bilgileri sorgula’’ yazmak. Açılan sayfada trafik poliçenizi gördükten sonra ‘’detaylı bilgi’’ butonuna basın ve ‘’hasar bilgileri’’ butonunu görebilirsiniz. ‘’Hasar bilgileri’’ kısmına girdikten sonra sağ altta bulunan ‘’detaylı bilgi’’ kısmından aracınızın hasar bilgilerine ulaşabilirsiniz. E-Devlet, araç ekspertiz raporu sorgulama işleminden herhangi bir ücret almamaktadır. Çeşitli operatörler ile kısa mesaj yoluyla araç ekspertiz raporu sorgulayabilirsiniz. Tüm operatörler 5664’e ‘’PARCA’’, ‘’PLAKA’’, ‘’HASAR TARİHİ’’ aralarında boşluk olacak şekilde kısa mesaj atabilirler. Kısa mesaj ücreti 8.5 TL’dir. Kaza tarihini bilmiyorsanız sadece ‘’PLAKA’’ yazıp 5664’e kısa mesaj atıp kaza tarihini öğrenebilirsiniz. Kaza tarihini öğrendikten sonra ilk işlemi yapabilirsiniz. Eğer bu işlem için ekstra bir ödeme yapmak istemiyorsanız e-Devlet üzerinden kaza tarihini hasar sorgulama ekranından öğrenebilirsiniz.

Oto Ekspertiz Raporunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Ekspertiz raporu araç alıcısının titizlikle incelemesi gereken bir belgedir. Satın alınacak aracın donanımsal özelliklerine bakmadan önce ekspertiz raporunun güncel olup olmadığını kontrol etmek, araç alıcısının ilk görevi olmalı. Güncel olmayan ekspertiz raporu sağlıklı olmayan sonuçlar ortaya çıkarabilir. Araç ekspertiz raporu geçerlilik süresi güncel yönetmeliğe göre 3 gündür ve bu sürenin sonunda ilgili rapor geçerliliğini kaybedecektir. Satın alınacak aracın en güncel halinin performansını ve donanımını görmek, alıcının ve satıcının arasındaki güven ortamını sağlayacaktır. Oto ekspertiz raporu ne kadar geçerli sorusuna yanıt bulamayan satıcıların yapması gereken tek şey satın alacakları aracı bir oto ekspertize götürüp, aracın güncel raporlarını elde etmektir. Güncel olmayan bir oto ekspertiz raporu ilerleyen günlerde araç alıcısının başına büyük dertler açabilir. Aracın motor aksamında oluşabilecek herhangi bir sorun, maliyeti yüksek bakımlar gerektirebilir.

Araç Ekspertiz Raporu Hukuki Niteliği

Araç ekspertiz raporu hukuki niteliği son zamanlarda mahkemelerde adından sık sık söz ettiriyor. Araç ekspertizlerine güvenerek araç satın alan birçok insan mağdur olabiliyor. Sorumluluğu satıcıda olan araçların, tanıdık ekspertizlere götürülüp kusur örterek gerçekleştirilen satışlar sonrası araç alıcıları bir süre sonra pişmanlık yaşıyor. Oto ekspertiz raporu, mahkemelerce delil niteliği taşımaktadır. Mağduriyetini kanıtlayabilen araç alıcıları, araç satıcısını ve oto ekspertizi mahkemeye verip hakkını arayabilir. Maddi olarak yaşanan kaybın, satıcı ve oto ekspertiz tarafından karşılanması konusunda tazminat davası açılabilir ve oto ekspertiz raporu hukuki bir delil olarak kullanılabilir.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak verdiğimiz hizmetle gerek kurumsal gerekse kurumsal olmayan firmalara özel oto ekspertiz satışları gerçekleştiriyoruz. Kaliteli malzemelerle imal edilen cihazlarımız aynı zamanda son teknolojik donanımlara sahiptir. Fiyat aralığı olarak sunduğumuz uygun fiyat politikası sayesinde en fazla tercih edilen oto ekspertiz firması olma özelliğini de elimizde bulunduruyoruz.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak ülkemiz genelinde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlıyoruz. Özellikle kurumsal firmalar için yaptığımız özel çalışmalar ve özel ekspertiz cihazları sayesinde müşteri portföyümüz hızla büyümeye devam ediyor.

Türkiye Çapında Güvenilir Oto Ekspertiz Noktaları

Özellikle vurguladığımız gibi oto ekspertiz sektöründe güven en temel olgudur. Ekspertiz sırasında yapılacak en ufak hata ya da cihazlardan kaynaklanan hatalı test işlemi sonucunda insanların mağdur olmasına sebebiyet verilebilir. Bu gibi durumlar insanların o firmaya karşı olan güvenini sona erdireceği için firmanın da sonu anlamına gelecektir.

Sizde, bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına ülke çapında farklı farklı bölgelerde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlayan Dynobil Oto Ekspertiz Firması‘yla çalışabilirsiniz. Son teknolojiye sahip ekipmanlarıyla uygun fiyat aralığında hizmet politikasını benimseyen Dynobil Oto Ekspertiz Firması Türkiye genelinde 2 Milyondan fazla müşteri, 5 Milyondan fazla araç testi kapasitesinde hizmet veriyoruz.

Araç ekspertiz raporu geçerlilik süresi hakkında çok fazla soru sorulmaktadır. 15 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanan yönetmelik ile bu soruların net cevabı araç sahiplerine ve araç sahibi olmak isteyenlere sunulmuştur. Yeni yönetmeliğe göre, ekspertiz işleminden sonra verilen oto ekspertiz raporu, resmi belge niteliği taşıyabilmesi için en fazla 3 günlük olması gerekiyor. Eğer bir araç satışından 4 gün önce oto ekspertiz raporu aldıysa, o rapor resmi bir belge olarak değerlendirilmeyecektir. Bu düzenleme ile birlikte oto ekspertiz raporu geçerlilik süresi hakkında sorulan cevapsız sorular da son bulmuştur. Yeni yönetmelik eski yönetmelik ile kıyaslandığında, eski yönetmelikte oto ekspertiz raporunun belirli bir geçerlilik süresi yoktu. Araç satış işlemlerinin gerçekleşebilmesi için oto ekspertiz raporunun çok eski olmaması resmi belge olması için yeterliydi. Fakat yeni yönetmelik gereği, oto ekspertiz raporu satıştan en geç 3 gün önce çıkarılmış olması gerekir.

Oto Ekspertiz Raporu Nereden Alınır?

Oto ekspertiz raporu, yetki belgesine sahip oto ekspertiz işletmelerinden alınabilir. Yeni yönetmelikle birlikte oto ekspertizler, araç alım-satımında önemli bir yer sahibi haline geldi. Yönetmelik gereği, araç alıcısı ve satıcısı, yetki belgesi olmayan bir oto ekspertizden oto ekspertiz raporu alırsa, çıkan rapor resmi belge niteliği taşımayacaktır. (Yetki belgesi, oto ekspertiz işletmeleri tarafından 25 Ağustos 2020 tarihine kadar alınmaktaydı.) Araç ekspertiz raporu geçerlilik süresi 3 gün olduğundan dolayı, araç alım-satımı yapacak kişilerin oto ekspertiz işletmelerinden randevu almaları en sağlıklı opsiyon olmaktadır. Yeni yönetmelik ile gelen oto ekspertiz zorunluluğu, oto ekspertiz işletmelerinde oldukça büyük yoğunluklara sebep olmaktadır. Bu yoğunluğun önüne geçmek isteyen işletmeler, müşterilerini randevu sistemine yönlendirmektedir. Randevu almadan oto ekspertize gittiğiniz takdirde, oto ekspertiz raporu almak için uzun süreler bekleyebilirsiniz.

SMS ile Oto Ekspertiz Raporu Sorgulama

Tüm operatörlerden kısa mesaj yoluyla oto ekspertiz raporu sorgulama yapabilirsiniz. 5664’e atacağınız kısa mesaj ile oto ekspertiz raporu sonuçları ve hasar kaydı bilgisi öğrenilebilir. Her kısa mesajın ücreti 8.5 TL’dir.

Oto ekspertiz raporundaki hasar kaydını öğrenmek isterseniz aralarında boşluk olacak şekilde ‘’PARCA’’, ‘’PLAKA’’ ve ‘’HASAR TARİHİ’’ yazıp 5664’e gönderebilirsiniz. Çıkan sonuç sayesinde hasar kaydı, değişen parça, kaza yaptığınız tarih ve işçilik maliyetini öğrenebilirsiniz.

Kaza yapan aracın kaza tarihi bilinmiyorsa diğer mesajı yazmadan önce ‘’PLAKA’’ yazarak 5664’e kısa mesaj atıp kaza tarihini öğrenmeniz gerekir. Kaza tarihi net bir şekilde öğrenildikten sonra oto ekspertiz raporu kısa mesaj yoluyla sorgulanabilir.

E-Devlet ile Oto Ekspertiz Raporu Sorgulama

Aracınızın hasar kaydını ya da değişen parçalarını e-Devlet ile öğrenebilirsiniz. E-Devlet’in araç sorgulama sistemi, SMS ile sorgulama ile karşılaştırıldığında daha nitelikli cevaplar vermekte. Ayrıca SMS ile araç hasar kaydını kısa mesaj başına ücret ile öğrenirken, e-Devlet üzerinden bu bilgilere ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Araç ekspertiz raporu sorgulama için yapmanız gereken tek şey e-Devlet şifreniz ile oturum açmak. (Eğer e-Devlet şifreniz yoksa PTT şubesinden temin edebilirsiniz.) E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama kısmına ‘’Trafik Poliçe ve Hasar Bilgilerini Sorgulama’’ yazdıktan sonra aracınızla ilgili bilgilere ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. E-Devlet ya da SMS bilgileri ile birlikte oto ekspertiz raporu sonuçlarına ulaşabilirsiniz fakat gördüğünüz sonuçlar araç alım-satımında resmi belge niteliği taşımamaktadır. Eğer araç alım-satımı yapacaksanız, yetkili bir oto ekspertize gidip aracınızla ilgili güncel bilgileri almanız gerekmektedir.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak verdiğimiz hizmetle gerek kurumsal gerekse kurumsal olmayan firmalara özel oto ekspertiz satışları gerçekleştiriyoruz. Kaliteli malzemelerle imal edilen cihazlarımız aynı zamanda son teknolojik donanımlara sahiptir. Fiyat aralığı olarak sunduğumuz uygun fiyat politikası sayesinde en fazla tercih edilen oto ekspertiz firması olma özelliğini de elimizde bulunduruyoruz.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak ülkemiz genelinde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlıyoruz. Özellikle kurumsal firmalar için yaptığımız özel çalışmalar ve özel ekspertiz cihazları sayesinde müşteri portföyümüz hızla büyümeye devam ediyor.

Türkiye Çapında Güvenilir Oto Ekspertiz Noktaları

Özellikle vurguladığımız gibi oto ekspertiz sektöründe güven en temel olgudur. Ekspertiz sırasında yapılacak en ufak hata ya da cihazlardan kaynaklanan hatalı test işlemi sonucunda insanların mağdur olmasına sebebiyet verilebilir. Bu gibi durumlar insanların o firmaya karşı olan güvenini sona erdireceği için firmanın da sonu anlamına gelecektir.

Sizde, bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına ülke çapında farklı farklı bölgelerde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlayan Dynobil Oto Ekspertiz Firması‘yla çalışabilirsiniz. Son teknolojiye sahip ekipmanlarıyla uygun fiyat aralığında hizmet politikasını benimseyen Dynobil Oto Ekspertiz Firması Türkiye genelinde 2 Milyondan fazla müşteri, 5 Milyondan fazla araç testi kapasitesinde hizmet veriyoruz.

Firmalar oto ekspertiz fiyatları belirlenirken sundukları hizmet karşılığı bir çok faktörü göz önünde bulundurmaktadırlar. Bunlardan başlıcaları; hizmet sundukları iş yerinin varsa kirası, çalıştırdıkları personel sayısı, kullandıkları aletlerin çeşitliliği ve pahalılığı gibi bir çok gider kalemini ekleyerek oto ekspertiz işlemine fiyat biçmektedirler. Firmalar müşterinin istediği testi kendi seçebildiği durumlarda her test başı ayrı ücret alırken, önceden hazırlanmış fiyat paketleri ile bu paketlere dahil testlerin tamamı uygulanıp paket ücreti harici ek bir ücret almadıkları teklifler de hazırlarlar. Bu paketlere dahil olanlar;

- Kaporta Boya Analizi
- Araç Dinamik Testi
- Araç Altı Kontrol
- İç Ekspertiz
- Dış Ekspertiz
- Fren ve El Fren Testi

Bu testlerle beraber aracın dış yüzeyinden iç donanımına kadar her şey detaylı olarak kontrol edilir ve sonucunda aracın kondisyon durumu ortaya çıkar. Araçtaki boyalı veya değişen bölgeler, motor durumu, lastik durumu, araç içi donanımlarının doğru çalışıp çalışmadığı gibi bir çok özellik bu testler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Buna göre alınan detaylı ekspertiz fiyatları sonucu araç hakkında birçok bilgi edinilebilmektedir.

Motor Ekspertizinde Fiyatlar Nasıl Değişiyor?

Motor ekspertiz fiyatları belirlenirken bu testte bakılacak iç donanım bölgelerinin çeşitliliği göz önüne alınır. Bir motor ekspertiz işleminde motor bölümündeki her parça detaylı olarak incelenir ve motordaki performansın 100 üzerinden değeri ortaya çıkarılır. Bu oran belirlenirken birçok donanım parçasının performans değerleri denetlenir. Motor ekspertizinde bakılacak noktalardan bazıları şunlardır;

- Motor Elektrik tesisatı
- Akü
- Fren Hidroliği
-Yakıt Sistemi ve Sızdırmazlık
- EGR Valfi ve Enjektör Kontrolü
- Klima Radyatörü ve Klima Boruları

Aracın iç dinamiğini anlama konusunda hayati önem taşıyan motor ekspertizi aracı tanıma açısından oldukça önemlidir. Aracın performansını etkileyen tüm faktörlerin denetlendiği motor ekspertizi sonucu aracın kaput altındaki parçalarının detaylı kontrolü sağlanır.

Kaporta Ekspertizinde Fiyatlar Nasıl Değişiyor?

Kaporta ekspertiz fiyatları testte uygulanacak faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Araç kaporta testinde aracın dış yüzeyindeki boyalı parçalar, değişen parçalar, göçükler ve kaplama bölgeler gibi birçok gözle görülmesi zor olan faktörler görülebilir hale gelmektedir. Alıcı araç kaporta testini yaptırarak aracındaki dış metal kaplamaların ne gibi aşamalardan geçtiğini de daha yakından görebilmekte; eğer alıcıysa satıcının araç hakkında söylediği değişen parçaları bu test sayesinde doğrulayabilmektedir.

Detaylı Ekspertiz Yaptırmak Gerekli Mi?

İkinci el araç alım satımında, satıcı taraf bazen doğru bilgi vermekten kaçınmaktadır ve bu durum dolayısıyla aracı derinlemesine kontrol ettirmeden alan alıcı ilerde mağdur olabilmekte; bu mağduriyetini kanıtlayamamaktadır. Araç alımında her ne kadar ekspertiz ücretinden kaçınılma taraftarı çok olsa da derinlemesine bir ekspertiz hizmetinden faydalanmak alıcı açısından oldukça yararlı bir karar olacaktır. Aracın hasar kaydından, hasar kaydının araçta yol açtığı sorunlara kadar her şey oto ekspertiz sayesinde mümkün olmaktadır. Araç ekspertiz fiyatları çoğu zaman alıcıya fazla gelmekte ve bu masraftan olabildiğince kısma yoluna gitmektedirler. Ancak bu ücret, alınan hizmetin değeri bakımından oldukça katlanılabilir bir ücrettir. Masrafından kaçınılan bir oto ekspertiz hizmetinden sonra ortaya çıkabilecek herhangi bir kronik sorun araca ekspertiz ücretinin 2-3 katı kadar daha fazla masrafa yol açabilir. Bundan dolayı tedbiri önceden almak ve alım satımını gerçekleştirmeden aracı detaylı olarak kontrol ettirmek her açıdan karlı bir yatırım olmaktadır.

Siz de 2. el alım ve satımında güvenilir oto ekspertiz sonuçlarına ihtiyaç duyuyorsanız Dynobil’i tercih edebilirsiniz. Hemen şimdi web sitemizi inceleyerek sunduğumuz hizmetleri keşfedebilir, merak ettiğiniz tüm konularda aradığınız yanıtları bulabilirsiniz.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak verdiğimiz hizmetle gerek kurumsal gerekse kurumsal olmayan firmalara özel oto ekspertiz satışları gerçekleştiriyoruz. Kaliteli malzemelerle imal edilen cihazlarımız aynı zamanda son teknolojik donanımlara sahiptir. Fiyat aralığı olarak sunduğumuz uygun fiyat politikası sayesinde en fazla tercih edilen oto ekspertiz firması olma özelliğini de elimizde bulunduruyoruz.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak ülkemiz genelinde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlıyoruz. Özellikle kurumsal firmalar için yaptığımız özel çalışmalar ve özel ekspertiz cihazları sayesinde müşteri portföyümüz hızla büyümeye devam ediyor.

Türkiye Çapında Güvenilir Oto Ekspertiz Noktaları

Özellikle vurguladığımız gibi oto ekspertiz sektöründe güven en temel olgudur. Ekspertiz sırasında yapılacak en ufak hata ya da cihazlardan kaynaklanan hatalı test işlemi sonucunda insanların mağdur olmasına sebebiyet verilebilir. Bu gibi durumlar insanların o firmaya karşı olan güvenini sona erdireceği için firmanın da sonu anlamına gelecektir.

Sizde, bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına ülke çapında farklı farklı bölgelerde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlayan Dynobil Oto Ekspertiz Firması‘yla çalışabilirsiniz. Son teknolojiye sahip ekipmanlarıyla uygun fiyat aralığında hizmet politikasını benimseyen Dynobil Oto Ekspertiz Firması Türkiye genelinde 2 Milyondan fazla müşteri, 5 Milyondan fazla araç testi kapasitesinde hizmet veriyoruz.

Konuyu ele almadan önce oto ekspertiz cihazları ne işe yarar sorusu şu şekilde yanıtlanabilir; bu cihazlar ikinci el araçların alım-satımında, araçların durumunu kontrol etme amaçlı kullanılır.

Günümüzde araç alım-satımı büyük bir yere sahiptir. Gelişen ve değişen bu sektörde teknoloji de kendine bir yer bulmaktadır. Oto ekspertiz cihazları sayesinde araçların durumu güvenilir bir şekilde incelenir ve raporlanır. Bu sayede hem araç alıcıları hem de araç satıcıları gönül rahatlığıyla alım-satım yapabilir.

Ekspertiz cihazları, hem aracın performansı hakkında bilgi verir hem de araca ait parçaların durumu ile ilgili rapor sunar. Eğer alıcı bu rapor doğrultusunda araçta bir kusur görürse almaktan vazgeçebilir.

Oto ekspertiz cihazları uzman kişiler tarafından kullanılır. Araçlar, ekspertiz sırasında farklı cihazlarda farklı testlere tabii tutulurlar. Bazı cihazlar performans odaklı testler yaparken, bazı cihazlar ise parça kontrolü yapmaktadır.

Oto Ekspertiz Cihazlarının Özellikleri Nelerdir

Ekspertiz cihazları özellikleri itibarıyla birbirlerinden ayrılırlar. Dyno(dinamometre), fren test cihazı, süspansiyon test cihazı ve yanal kayma test cihazı olarak adlandırılan cihazlar bu alanda kullanılır ve özelliklerine bağlı olarak farklı ölçümler sağlarlar.

• Dyno: Aracın motor gücünü, motor torkunu, teker gücünü, tekerlek torkunu ölçen, takometre ölçümü yapabilen ve aracın güç aktarımını sağlayan organlarda kayıp olup olmadığını ölçen bir oto ekspertiz cihazı olarak adlandırılır. Araçların çekiş gücüne göre makine farklılık gösterebilir. Dyno, 4×2 ve 4×4 olarak iki cihaza ayrılır.

• Fren test cihazı: Fren pedalının kuvvetinden yola çıkarak aracın fren kuvvetini ve fren dengesini ölçer. Tekerleklerin fren gücünü ölçer. Farklı frenlemelerle tekerlekler arasındaki fren dengesini yakalar. • Süspansiyon test cihazı: Tekerleklerin minimum çekiş kuvvetini ölçer. Amortisör ve süspansiyon kontrolü yaparak aracın dengeli bir sürüş için uygun olup olmadığını kontrol eder.

• Yanal kayma test cihazı: Aracın güvenilir bir sürüş deneyimi yaşatıp yaşatmadığını raporlar. Tekerleklerin açısını kontrol eder. Eğer tekerleklerin kapanıklığında bir dengesizlik varsa uyarır.

Ekspertiz Cihazları Neden Tercih Edilir?

Araç alım – satım yaparken araç sahipleri ve aracı alacak kişi birbirine güvenmek ister. Oto ekspertiz cihazları ise bu güven ortamını sağlamak adına çok büyük bir yardımcı. Ekspertiz cihazları, araç satın alırken aracın her detayına titizlikle yaklaşan alıcıların ilk tercihi olmuş durumda. Oto ekspertiz cihazları geliştirilmeden önce yapılan manuel kontroller araç alıcıları için yetersizdi. Fakat gelişen teknoloji sayesinde araçlara insan eli değmeden doğru ve gerçek bilgilere ulaşılabiliyor. Hem ekspertiz cihazlarının hem de cihazı kullanan yetkili kişilerin araç muayenesinde uzman oluşu araç alıcısını ve satıcısını güvende hissettiriyor. Ekspertiz sektörünün her sene gittikçe değişip gelişmesinden dolayı, oto ekspertiz sektöründe olan her işletme kendini geliştirmek zorunda kalıyor ve rekabet kaliteyi doğuruyor.

Oto Ekspertiz Cihaz Kullanımı Hakkında

Oto ekspertiz cihazları, genel olarak bu alanda bilgili ve uzman olan kişiler tarafından kullanılır. Ekspertiz verilerinin elde edilmesinde kullanılan cihazların her biri kendine has sistemleri ile birbirinden farklı bilgiler sağlarlar. Bu bilgiler standart olarak belirli ifadelerle açıklanamaz. Sayılar, semboller ve fiziksel değerlendirmeler sonuçları meydana getirir. Bu nedenle de elde edilen sonuçların doğru bir şekilde değerlendirilebilmesi yalnızca bu alanda donanımlı olan kişiler tarafından yapılabilir. Aksi halde elde edilen veriler hatalı olabilir ve ekspertiz verilerine ihtiyaç duyan kişiyi yanıltabilir. Oto ekspertiz cihazları nelerdir ve nasıl kullanılırlar bilgilerini paylaştığımız yazımız aracılığıyla siz de aracınızı bir ekspertiz değerlendirmesine sokmadan önce merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Dilerseniz oto ekspertiz ile ilgili merak ettiğiniz tüm ayrıntıları ve fiyat tekliflerimizi öğrenmek üzere siz de sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak verdiğimiz hizmetle gerek kurumsal gerekse kurumsal olmayan firmalara özel oto ekspertiz satışları gerçekleştiriyoruz. Kaliteli malzemelerle imal edilen cihazlarımız aynı zamanda son teknolojik donanımlara sahiptir. Fiyat aralığı olarak sunduğumuz uygun fiyat politikası sayesinde en fazla tercih edilen oto ekspertiz firması olma özelliğini de elimizde bulunduruyoruz.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak ülkemiz genelinde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlıyoruz. Özellikle kurumsal firmalar için yaptığımız özel çalışmalar ve özel ekspertiz cihazları sayesinde müşteri portföyümüz hızla büyümeye devam ediyor.

Türkiye Çapında Güvenilir Oto Ekspertiz Noktaları

Özellikle vurguladığımız gibi oto ekspertiz sektöründe güven en temel olgudur. Ekspertiz sırasında yapılacak en ufak hata ya da cihazlardan kaynaklanan hatalı test işlemi sonucunda insanların mağdur olmasına sebebiyet verilebilir. Bu gibi durumlar insanların o firmaya karşı olan güvenini sona erdireceği için firmanın da sonu anlamına gelecektir.

Sizde, bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına ülke çapında farklı farklı bölgelerde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlayan Dynobil Oto Ekspertiz Firması‘yla çalışabilirsiniz. Son teknolojiye sahip ekipmanlarıyla uygun fiyat aralığında hizmet politikasını benimseyen Dynobil Oto Ekspertiz Firması Türkiye genelinde 2 Milyondan fazla müşteri, 5 Milyondan fazla araç testi kapasitesinde hizmet veriyoruz.

Oto ekspertiz yönetmeliği 15 Ağustos 2020 tarihinde değiştirildi. Araç alıcılarına ve sahiplerine yeni zorunluluklar getirildi. Koronavirüs salgınının sıfır araç fiyatlarına olan etkisi nedeniyle araç alıcıları 2. el araçlara yöneldi. Durum böyle olunca araç alım-satım piyasasında ciddi dalgalanmalar yaşandı. Devlet ise bu konuya bir çözüm getirmek adına 2. el motorlu taşıtların satışına yönelik bir düzenleme getirdi. Bu düzenleme sonucunda oto ekspertiz yönetmeliği de değişti.

• Yeni yönetmeliğe göre, 2. el araç satımı yapan işletmelerin araç satışından üç gün önce oto ekspertiz raporu alması zorunlu olacak. Güncel olmayan raporlar geçersiz olacak.

• Raporu alan işletmenin ya da araç alıcısının raporu beş sene boyunca saklaması oto ekspertiz yönetmeliği gereğince zorunlu olacak.

• 8 yaşın üstünde ve 160 bin kilometreyi geçmiş araçların oto ekspertiz zorunluluğu bulunmayacak. Eğer araç alıcısı oto ekspertiz raporu almak isterse, araç alıcısı araç satıcısıyla anlaşıp aracı oto ekspertize götürebilir.

• El araç satılması durumunda, muayenesini yapan oto ekspertiz işletmesi tarafından 3 ay ya da 5 bin kilometre boyunca garanti kapsamında bulunacak. Bu madde ile oto ekspertizlerin sorumluluğu araç satışında artmış olacak.

• Yeni oto ekspertiz yönetmeliği ile eğer araç alıcısı satış sırasında aracı tanıdığı bir oto ekspertiz işletmesine götürürse, raporlanan belgede gösterilen arıza ve hasar kaydı garanti kapsamında bulunmayacak.

Oto Ekspertiz Yönetmeliği Neleri Kapsar?

Yeni oto ekspertiz yönetmeliği ile birlikte 2. el araç piyasasında büyük değişimler olabileceği öngörülmektedir. Öncelikle piyasanın oldukça üstüne çıkan fiyatların düşüşe geçmesi ve bu sayede sıfır araç almaya yanaşmayan vatandaşlar gönül rahatlığıyla araç alım-satımı yapabileceği düşünülmektedir. TSE Oto Ekspertiz Yönetmeliği ile gelen oto ekspertiz zorunluluğu ise oto ekspertizlerde yoğunluklara yol açabilir düşüncesi oluşmaktadır. 8 yaşın altında ve 160 kilometreyi geçmemiş bütün 2. el araçlar için zorunlu hale gelen oto ekspertizler, randevu sistemiyle çalışmaya devam ederek oluşabilecek yoğunluğu herkes adına sağlıklı ve güvenli hale getirebilecekler. Değişen yönetmelik ile oto ekspertizlerin sorumluluğu da değişecek. Araç alım-satımında sorumlu olan kişiler artık sadece araç alıcısı ve satıcısı olmayacak. Eğer bir oto ekspertiz işletmesinde bir araç satışı gerçekleşirse, o işletme o araçtan 3 ay boyunca sorumlu olacak. Böylece oto ekspertizler alıcının ya da satıcının yararına herhangi bir işlem yapamayacak. Yapması durumunda ise aracın olası arızasında garanti kapsamında aracın muayene ücretini karşılayacak.

Oto Ekspertiz Yönetmeliği Kimleri Etkiliyor?

Oto ekspertiz mezuat yapısı, alıcıyı ve satıcıyı sorumlu tutmakla birlikte oto ekspertiz işletmelerini de araç alım-satımında yetkili kişi olarak görüyor. 2. el araç alım-satımında oto ekspertizlerin zorunlu olmasıyla birlikte oto ekspertiz işletmelerine verilen sorumluluk, işletmelerin ekspertiz kontrollerinin arkasında olma zorunluluğu ile birlikte ikiye katlandı. Oto ekspertizlerin sorumluluğu ile birlikte alıcı ve satıcının arasındaki güven ortamını da sağlayan yeni yönetmelik, araç alım-satım piyasasını olumlu yönde etkiliyor.

Oto Ekspertiz Yönetmeliği ile Yapılan Değişikliklerin Faydaları

Oto ekspertiz yönetmeliği 2020 yılında güncellenerek değişmeden önce oto ekspertizlerin araç alım-satımında araç kontrolü ve rapor verme dışında herhangi bir sorumluluğu yoktu. Fakat yeni yönetmelik gereği artık oto ekspertiz işletmeleri de en az araç alıcısı ve satıcısı kadar sorumluluk üstleniyor. Oto ekspertizlerin sorumluluğu, satışı gerçekleşen bir aracın raporunda bulunan arızalarından haricen bir arıza durumu gerçekleşirse devreye giriyor. Satışı yapılan araç, belli bir süreliğine oto ekspertiz işletmesinin garanti kapsamında bulunuyor. Araç satıcısı ve alıcısına destek niteliğinde çıkarılan yeni oto ekspertiz yönetmeliği sayesinde 2. el araç piyasası da belli bir düzene geçecek.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak verdiğimiz hizmetle gerek kurumsal gerekse kurumsal olmayan firmalara özel oto ekspertiz satışları gerçekleştiriyoruz. Kaliteli malzemelerle imal edilen cihazlarımız aynı zamanda son teknolojik donanımlara sahiptir. Fiyat aralığı olarak sunduğumuz uygun fiyat politikası sayesinde en fazla tercih edilen oto ekspertiz firması olma özelliğini de elimizde bulunduruyoruz.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak ülkemiz genelinde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlıyoruz. Özellikle kurumsal firmalar için yaptığımız özel çalışmalar ve özel ekspertiz cihazları sayesinde müşteri portföyümüz hızla büyümeye devam ediyor.

Türkiye Çapında Güvenilir Oto Ekspertiz Noktaları

Özellikle vurguladığımız gibi oto ekspertiz sektöründe güven en temel olgudur. Ekspertiz sırasında yapılacak en ufak hata ya da cihazlardan kaynaklanan hatalı test işlemi sonucunda insanların mağdur olmasına sebebiyet verilebilir. Bu gibi durumlar insanların o firmaya karşı olan güvenini sona erdireceği için firmanın da sonu anlamına gelecektir.

Sizde, bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına ülke çapında farklı farklı bölgelerde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlayan Dynobil Oto Ekspertiz Firması‘yla çalışabilirsiniz. Son teknolojiye sahip ekipmanlarıyla uygun fiyat aralığında hizmet politikasını benimseyen Dynobil Oto Ekspertiz Firması Türkiye genelinde 2 Milyondan fazla müşteri, 5 Milyondan fazla araç testi kapasitesinde hizmet veriyoruz.

2. el araç alım – satımı mutlaka herkesin yaşayacağı bir deneyimdir. Özellikle sıfır araç alan kişilerin kontağı çevirir çevirmez yaklaşık % 10 civarı değer kaybı ile karşı karşıya kaldıkları düşünüldüğünde, bütçeyi zorlamadan, kaliteli ve 0 değerinde 2. el bir araç satın almak daha mantıklıdır. Ancak bu hususta dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bu unsurlar ve detayları ise aşağıda verildiği gibidir.

Aracı Kimden Aldığınızı Bilmek<

Aracın kimden alınacağını bilmek, her zaman için avantajlıdır. Bilindiği üzere bu tür alış verişlerde insanların aklına takılan en büyük sorun güvendir. Bu bağlamda, güvenin oluşması ve ileride yaşanabilecek sorunlara karşı muhatap bulabilmek açısından aracın kimden alındığını bilmekte fayda vardır. Bu sebeple satıcının güvenilir olduğunun, üslubunun ya da varsa önceki satışlarının referans olarak kabul edilip özellikle incelenmesi fazlasıyla önemlidir. Bazı durumlarda 2. El araç alım – satımı yapan kişilerin ilanlarda yazdıkları ile çelişir cümleler kurdukları da satıcı ile iletişime geçildiğinde göz ardı edilmemelidir.

Aracın Fiziki Durumu – Kaporta Ekspertizi<

Kaporta ekspertizi, aracın ilanda sahip olduğu kriterlere gerçekte de sahip olup olmadığının anlaşılması amacı ile yapılan kontrollerin genel merkezidir. İstediği gibi bir araç arayan, araç için bir bütçe belirleyen ve bütçe doğrultusunda araştırmalar gerçekleştiren kişilerin bütçe dışında belirledikleri bazı kriterler vardır. Örneğin kilometre, hasar kaydı, motor durumu ve boya olup olmadığı gibi durumlar, 2. El araç arayan kişiler için önemli kriterlerdir. Ancak, bazı satıcıların art niyetli olması sebebi ile ilanda yer alan bilgilerde değişiklik meydana gelmesi, örneğin araç kilometresinin sıfırlanıp boyanın reddedilmesi, gibi durumlar söz konusu olabilmektedir. Bu gibi durumların önüne geçmek ve araç satın alındıktan sonra sürpriz durumlar ile karşı karşıya kalmamak için satın alınan ya da satın alınacak olan aracın ekspere götürülmesinde fayda vardır.

Aracın Resmi Kayıtlarına Bakmak<

2. el araç alım – satımı yaparken araç ile ilgili resmi kayıtlara bakmakta fayda vardır. Bu resmi kayıt kavramı altında eklenebilecek birden fazla alt kavram mevcuttur. Buna araç kilometre bilgisi sorgulama, aracın herhangi bir motorlu taşıt vergisi ya da trafik cezası borcu olup olmadığını kontrol etme, hasar kaydı sorgulama, araç sahibi bilgileri sorgulama gibi kavramları örnek vermek mümkündür.

Öncelikle, Ulaştırma Denizcilik ile Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün imzalamış olduğu Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair protokol ile, 2. El araç alım – satımı yapacak olan kişilerin HGS Mobil uygulaması üzerinden araçların muayene ve kilometre bilgilerinin sorgulanması mümkün hale gelmiştir. Buradan, araçlara dair herhangi bir hasar kaydının bulunup bulunmadığının kontrol edilmesi gereklidir. Bazen araca dair bilgilerin gizlendiği gerçeği, bu gerekliliği ortaya çıkarmıştır. Araç alım satımında araç resmi kayıtlarına bakmayı gerekli kılan bir diğer durum şudur; özellikle araç sahibini ve araç bilgilerini çarpıtarak alıcılara ileten ve bu bağlamda sorunlar meydana gelmesine sebep olan art niyetli alıcılar mevcuttur. Hasar kaydı olmayan başka bir aracın bilgilerini sunarak kontrol sağlatan, ancak alıcılara hasarlı arabayı satan satıcıların söz konusu olması buna örnek verilebilecek bir durumdur.

Kapora Dolandırıcılığına Dikkat Edin

2. el araç alım – satımı yaparken kurumsal yerler ve resmi olarak otomobil ticareti yapan firmalar tercih edilmelidir. Bunun en büyük nedenlerinden biri, kaparo sorunudur. Güvenilir olmayan, internet üzerinden şahıs adı ile satılan araçların sayısının artması ile kaparo dolandırıcılığı ortaya çıkmış, bu bağlamda dikkat edilmesi zorunluluğu da bunun sonucu haline gelmiştir. Örneğin internet üzerinden bir araç beğenen ve bu aracı satın almak için satıcı ile iletişime geçen kişilerin büyük bir kısmı “Kapora verdiğiniz takdirde aracı sizin için ayıracağım” cevabını almış ve istenen kaparo miktarını satıcıya iletmiştir. Aracı teslim alacağı zaman ise ortada ne aracı bulmuştur ne de satıcıyı. Yani yalnızca ödemiş olduğu para gitmiş, bunun karşılığında araç da satıcı da ortadan kaybolmuştur.

Yukarıda verilmiş olunan bilgilerin tamamı göz önünde bulundurulduğunda, 2. El araç satın almak isteyen kişilerin, satın alma faaliyetini güvenilir ve kurumsal firmalar aracılığı ile yapmalarının ne denli önemli olduğu anlaşılmaktadır. Firma arayışında olanların Dynobil Oto Ekspertiz ile iletişime geçmeleri mümkündür.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak verdiğimiz hizmetle gerek kurumsal gerekse kurumsal olmayan firmalara özel oto ekspertiz satışları gerçekleştiriyoruz. Kaliteli malzemelerle imal edilen cihazlarımız aynı zamanda son teknolojik donanımlara sahiptir. Fiyat aralığı olarak sunduğumuz uygun fiyat politikası sayesinde en fazla tercih edilen oto ekspertiz firması olma özelliğini de elimizde bulunduruyoruz.

Dynobil Oto Ekspertiz Firması olarak ülkemiz genelinde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlıyoruz. Özellikle kurumsal firmalar için yaptığımız özel çalışmalar ve özel ekspertiz cihazları sayesinde müşteri portföyümüz hızla büyümeye devam ediyor.

Türkiye Çapında Güvenilir Oto Ekspertiz Noktaları

Özellikle vurguladığımız gibi oto ekspertiz sektöründe güven en temel olgudur. Ekspertiz sırasında yapılacak en ufak hata ya da cihazlardan kaynaklanan hatalı test işlemi sonucunda insanların mağdur olmasına sebebiyet verilebilir. Bu gibi durumlar insanların o firmaya karşı olan güvenini sona erdireceği için firmanın da sonu anlamına gelecektir.

Sizde, bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına ülke çapında farklı farklı bölgelerde 90’dan fazla firmaya ekipman sağlayan Dynobil Oto Ekspertiz Firması‘yla çalışabilirsiniz. Son teknolojiye sahip ekipmanlarıyla uygun fiyat aralığında hizmet politikasını benimseyen Dynobil Oto Ekspertiz Firması Türkiye genelinde 2 Milyondan fazla müşteri, 5 Milyondan fazla araç testi kapasitesinde hizmet veriyoruz.

Araç Alımı İçin Fiyat Aralığı Belirleyin

Öncelikle yapılması gereken almak istediğiniz aracın hangi fiyat aralığında olacağına karar vermektir. Bu aşamayı bütçenize göre planlamalı ve harekete geçmelisiniz. İstediğiniz araç bütçenizin üzerindeyse ne yapmalısınız?<

Bu durumda taşıt kredisi başvurusu yapmayı düşünmelisiniz. Düşük fiyatlı araçların tamamı yüksek fiyatlı araçların belirli bir kısmı için taşıt kredisi çekmeniz mümkündür. Bunun için yapılması gereken bankaya taşıt kredisi başvurusunda bulunmaktır. Taşıt kredisini başvurusu öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler

Taşıt kredisi almak için başvuru yapmadan önce bütçenizin durumuna, her ay ödeyebileceğiniz para miktarına ve kaç ay vade ile geri ödemek istediğinize karar vermeniz gerekir. Banka siteleri bu konuda Taşıt kredisi hesaplama aracı ile taşıt kredisi başvurusu yapmak isteyenlere yardımcı olur.

Birçok bankanın sitesinden kolaylıkla ulaşabileceğiniz hesaplama aracı ile bütçenize en uygun ödeme yöntemini hesaplayabilir, taşıt kredisi şartları konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Hesaplama aracı, taksit tutarı, banka faiz oranları ve taşıt kredisi dosya masrafı gibi ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgilere ulaşmanızı sağlar. Böylelikle bankaların sunduğu değişik krediler arasından size en uygun taşıt kredisi kolaylıkla seçebilirsiniz.

Sizin İçin En Uygun Taşıt Kredisi seçin ve fırsatlardan yararlanın<

Ülkemizde birçok banka taşıt kredisi kampanyası hizmeti sunmaktadır. Sıfır km. otomobiller ve ikinci el otomobiller için sunulan araç kredisi fırsatlarını inceleyebilirsiniz. Taşıt kredisi kampanyaları arasından şartları en uygun olanını seçebilirsiniz. Kampanya bünyesinde bankaların sunduğu masraf indirimi ve tamamına kredi gibi fırsatları değerlendirebilirsiniz.

Bununla birlikte bazı konularda dikkatli davranmanız gerekir. Sıfır araçlar için taşıt kredisinin faiz oranları ile ikinci el taşıt kredisi faiz oranları farklı olabilir. Yeni araçlar için düşük faizli taşıt kredisi alabilirsiniz. Ancak ikinci el araba için taşıt kredisi faiz oranı daha yüksek olabilir. İkinci el otomobilin yaşı da kredinin şartlarının farklı olmasına sebebiyet verebilir. Aynı zamanda birçok banka ikinci el otomobil alınabilmesi için kredi sunduğu fırsatlarla müşterilerinin kredi alımını kolaylaştırmaktadır.

Taşıt Kredisi Almak İçin Ne Yapılmalı?<

Taşıt kredisi başvuru işlemi çok kolaydır. Günümüzde internet siteleri ve cep telefonu mesaj yoluyla bankaya bile gitmenize gerek kalmadan kolaylıkla yapılabilmektedir. Akbank, Garanti Bankası, Denizbank, TEB ve İş Bankası gibi taşıt kredisi veren bankaların şubelerine, gerekli belgeleri hazırlayarak da başvuru yapabilirsiniz. Banka, oto kredisini onaylamadan önce sizin risk değerlendirmenizi sorgular. Kredi notu sorgulama işlemi sonucunda kredi notunuz yüksek olursa araba kredisi başvurunuz olumlu sonuçlanır. Kredi notu daha düşük olan müşteriler için banka kefil isteyebilir.

Araç Alımı İçin Fiyat Aralığı Belirleyin

Öncelikle yapılması gereken almak istediğiniz aracın hangi fiyat aralığında olacağına karar vermektir. Bu aşamayı bütçenize göre planlamalı ve harekete geçmelisiniz.

İstediğiniz Araç Bütçenizin Üzerindeyse Ne Yapmalısınız?<

Bu durumda taşıt kredisi başvurusu yapmayı düşünmelisiniz. Düşük fiyatlı araçların tamamı yüksek fiyatlı araçların belirli bir kısmı için taşıt kredisi çekmeniz mümkündür. Bunun için yapılması gereken bankaya taşıt kredisi başvurusunda bulunmaktır.

Taşıt Kredisini Başvurusu Öncesi Ve Sonrasında Yapılması Gerekenler<

Taşıt kredisi almak için başvuru yapmadan önce bütçenizin durumuna, her ay ödeyebileceğiniz para miktarına ve kaç ay vade ile geri ödemek istediğinize karar vermeniz gerekir. Banka siteleri bu konuda Taşıt kredisi hesaplama aracı ile, taşıt kredisi başvurusu yapmak isteyenlere yardımcı olur.

Bankaların sitelerinden kolaylıkla ulaşabileceğiniz hesaplama aracı ile bütçenize en uygun ödeme yöntemini hesaplayabilir, taşıt kredisi şartları konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Hesaplama aracı, taksit tutarı, banka faiz oranları ve taşıt kredisi dosya masrafı gibi ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgilere ulaşmanızı sağlar. Böylelikle bankaların sunduğu değişik krediler arasından size en uygun taşıt kredisi kolaylıkla seçebilirsiniz.

Sizin İçin En Uygun Taşıt Kredisi Seçin Ve Fırsatlardan Yararlanın<

Ülkemizde birçok banka taşıt kredisi kampanyası hizmeti sunmaktadır. Sıfır km. otomobiller ve ikinci el otomobiller için sunulan araç kredisi fırsatlarını inceleyebilirsiniz. Taşıt kredisi kampanyaları arasından şartları en uygun olanı seçebilirsiniz. Kampanya kapsamında bankaların sunmuş olduğu masraf indirimi ve tamamına kredi gibi fırsatları değerlendirebilirsiniz. Bununla birlikte bazı konularda dikkatli davranmanız gerekir.

Sıfır araçlar için taşıt kredisinin faiz oranları ile ikinci el taşıt kredisi faiz oranları farklı olabilir. Yeni araçlar için düşük faizli taşıt kredisi alabilirsiniz. Ancak ikinci el araba için taşıt kredisi faiz oranı daha yüksek olabilir. İkinci el otomobilin yaşı da kredinin şartlarının farklı olmasına sebebiyet verebilir. Aynı zamanda birçok banka ikinci el otomobil alınabilmesi için kredi sunduğu fırsatlarla da müşterilerinin kredi alımını kolaylaştırmaktadır.

Taşıt Kredisi Almak İçin Ne Yapılmalı?

Taşıt kredisi başvuru işlemi çok kolaydır. Günümüzde internet siteleri ve cep telefonu mesaj yoluyla bankaya bile gitmenize gerek kalmadan kolaylıkla yapılabilmektedir. Akbank, Garanti Bankası, Denizbank, TEB ve İş Bankası gibi taşıt kredisi veren bankaların şubelerine, gerekli belgeleri hazırlayarak da başvuru yapabilirsiniz. Banka, oto kredisini onaylamadan önce risk değerlendirmenizi yapar. Kredi notu sorgulama işlemi sonrasında kredi notunuz yüksek olursa araba kredisi başvurunuz olumlu olur. Kredi notu düşük olan müşteriler için banka kefil isteyebilir.

Günümüzde ikince el araç pazarı oldukça hareketlidir. Bu pazardan kimileri ticari olarak para kazanmakta iken kimileri ise eskiyen aracını satıp model yükseltmek istemektedir. Araba satmak isteyenler için aracını kısa sürede satmak istemesi doğal bir durumdur. Bazen satışa çıkarılan araç uzun süre satılmayabilir.

1- İlan Vermek<

İlk olarak yapılması gereken satmak istenilen aracı meşhur ilan sitelerin vermek olacaktır. Bu siteler içerisinde en meşhur olanı sahibinden diye bildiğimiz ilan sitesidir. Her şeyden önce bu tarz sitelerde bir üyelik almak gerekiyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta aynı anda farklı ilan sitelerine ilan vermemek olacaktır. Çünkü bu durumda dolandırıcı olma ihtimali düşünülecektir. Ayrıca ilan verirken dikkat edilmesi gereken bir takım kurallar ve ilkeler vardır. Eğer bu ilkelere göre ilan verilirse araç daha hızlı satılacaktır

- Aracın bilinen bütün ayrıntıları yazmak

- Aracın elde olan bütün belgelerini paylaşmak

- Ekspertiz raporunu varsa paylaşmak

- Aracın vergilerini ödemiş olması ve bunu paylaşılması

- Aracın fiyatını piyasanın çok üstünde belirlenmemesi ve fiyatının sürekli değiştirilmemesi.

- Bakım durumunun belirtilmesi

- Aracın kaçıncı sahibi olduğunun belirtilmesi.

- Aracın tamir gerektiren durumu varsa belirtilmesi.

- Yakıt durumunu belirtilerek az yakıyorsa aracın övülmesi.

- Araçta ekstralar varsa belirtilmesi.

- Aracın her daim temiz tutulması. Kaporta, iç döşemelerin ve motor aksamının temizliğinin ihmal edilmemesi.

- Araçta olmayan bir şeyin varmış gibi söylenmemesi. Kısacası samimi ve dürüst olunması.

2- Aracı Araba Pazarına Çıkarmak<

Hafta sonları şehirlerin bazı bölgelerinde araba pazarları kurulmaktadır. Bu pazarlara binlerce insan gelip satışa çıkarılan araç içerisinden kendine uygun olan aracı aramaktadır. Bir hafta sonu aracı bu pazarlara çıkarmak araç satmak için oldukça etkilidir.

3- Araca Satılık Tabelası Takmak <

Kalabalık şehirde göz önünde olmak aracın satılmasını hızlandıracaktır. Aracın ön veya arka camına satılık levhası koyarak şehirde araca talip olacak insanların dikkatini çekmek araç satmak için etkili bir yöntemdir.

4- Aracın Satılık Olduğunu Akraba ve Arkadaşlara Söylemek

Aracın satılık olduğunu akraba ve arkadaşlara söyleme müşteri potansiyeline ulaşma yolunda oldukça etkilidir. İnsanlar araç aradıkları zaman birbirlerine danışmakta ve bilgi alışverişi yapılmaktadır. Arabanın satılık olduğunu bilen insanlar bu noktada referans olacaktır.

5- Galeriye Satmak <

Galericiler her ne marka ve model olursa olsun her türlü araç alım-satımı yapmaktadır. Eğer acil nakit ihtiyacı varsa ve bunu karşılamak için araç satılmak isteniyorsa bir galericiye gitmek en hızlı yöntem olacaktır.

Yeni oto ekspertiz cihazları pahalı olabileceğinden, özellikle yeni bir sektöre girişim başlangıcında kullanılmış (ikinci el) oto ekspertiz cihazı almak kulağa mantıklı gelebilir. Eski cihazları satın almanın yanlış bir tarafı yok, özellikle de fiyatı cazip ise. Ancak gelecekteki kullanım için dikkate alınması gereken hususlar vardır.

-Silindirlerin yüzeyi nedir?

-İlerde cihazınızın yazılımını değiştirmek yada güncellemek isterseniz teknik donanım ile bu ne kadar mümkün?

-2 çeker bir dyno almak istiyorsanız ilerde 4 çeker bir dynoya çevirebilir misiniz?

-Silindirlerin ağırlığı nedir?

-Dyno da elektromanyetik frenlerle donatılmışsa onları kontrol etmek için gereken voltaj ve akım nedir?

-Cihazınızın firması yazılımına garanti veriyor mu?

-Yazılımın garanti süresi devam ediyor mu?

-Garanti koşulları nelerdir?

-Size oto ekspertiz konusunda gerekli eğitimi verebilecek mi?

-Firma Oto ekspertiz eğitim sertifikası verebiliyor mu?

-İlerde lokasyon değişikliği düşünürseniz taşıma işlemlerinin fiyatlandırılması ve taşıma sonrasının yazılı dokümanı.

-Cihazlarınızın arıza yapma riskine karşılık firma referanslarının düşünceleri.

Bu soruların cevaplarını muhatap firmadan almanız tavsiye edilir.

-Dynobil yazılımı bağımsız bir kuruluştur bu sebeple herhangi bir kurum veya kuruluşa hizmet etmez. Firmamızdan almak istediğiniz cihazlar arttıkça yazılım ücretsiz değişir.

-Dyno cihazlarımızda Güç ve tork ölçümleri ayrı ayrı gösterilir.

-Sabit Devir Modu. Kullanıcı tarafından belirlenen devir sayısında güç ölçümü.

-Yol koşullarının simülasyonu.

-Ölçüm sırasında meydana gelebilecek sorunların online ortamda kaydedilmesi ve anlık çözüm bulunması.

-Ölçüm sırasında ekranda aracın devri hızını görme imkanı.

-Sonuçların kaydedilmesi ve görselleştirme imkanı.

-Sonuçların grafik ve sayısal gösterilmesi.

-Dünya standartlarına göre ölçüm.

-Sonuçların istenilen birimde gösterilmesi. (Hp-Kw-Ps vb.)

-Sonuçların formatlara aktarılması. (Excel,JPG,PNG)

-A4 boyutunda renkli baskılar alınması.

-Müşteri bilgilerinin ve logosunun eklenme özelliği.

-Cihazın kablosuz kontrol edilme imkanı.

-Yazılımın İngilizce Rusça Türkçe dil versiyonları.

Hangi oto ekspertiz cihazını tercih etmeliyim?

Her oto ekspertiz cihazı üç bileşenden oluşur.

1-Donanım

2-Yazılım

3-Kullanılan Ölçüm Teknolojisi

Bu üç bileşen mükemmel bir şekilde iş birliği yapmalıdır. Aksi takdirde donanım özelliklerinin eksikliği yazılım veya teknoloji ile telafi edilemez aynı durum bunun tersi için de geçerlidir. Dyno testinde yol koşullarının mükemmel bir simülasyonu sağlanmalıdır (ön ve arka tekerlekler tam olarak aynı hızla dönmelidir) aksi takdirde ABS sistemi tarafından algılanır, aracın gücü sınırlanır ve arıza lambası yakar. Teorik olarak bu, ABS fişini ya da sigortayı sökerek çözülebilir ancak tüm araçlarda bu mümkün değildir. Bazıları ABS bağlantı hatalarını yakalar ve profesyonel OBD arıza tespit cihazına ihtiyacınız olabilir. Yine diğer alternatifleri de Dynobil olarak eğitim merkezlerimizde vermekteyiz.

Yazılımda Neleri Karşılaştırmalı?<

Almak istediğiniz oto ekspertiz cihazlarının yazılımlarına önem vermeniz gerekmektedir. Tüm dyno parametrelerini kontrol edebilmeniz için bir panelin mevcut olması hizmetleriniz sırasında size kolaylıklar sağlayacaktır. Siz aracın içindeyken fazladan bir insana gerek duymadan testlerini yapabilme, sonraki testlere geçebilme ve yazdırma talimatlarını verme kolaylığını Dynobil sağlamaktadır. Dynobil yazılımı, ayrıca çeşitli grafiklerin ve parametrelerin kolay bir şekilde karşılaştırılmasını sağlar. Çünkü profesyonel bir alıcı kesin veriye ve kolayca okunabilir sonuçlara ihtiyaç duyar.

Tırtıllı Yiv Desenli Tambur Var Mı?<

Lastik ve tambur arasında ki sürtünmeyi artırmak için herhangi bir boyayı, kumla vb. yapıştırmak 6 aydan fazla sürer. Hem de bu süre sonrasında önünüzde çirkin estetik olmayan bir görüntü olacaktır. Dynobil size farklı bir çözüm yolu sunar. Her bir hat üzerinde lastiğin temas eden yüzey miktarını iki katına çıkarmak için, tambur boyunca özel cihazlarımızla 2mm baklava desenli tırtıl ekledik. Tırtıllı rulmanlarda, lastik sıcaklığı gözle görülür derecede düşüktür, bu nedenle ölçüm sırasında lastiğin aşırı ısınma (hasar) riski daha düşüktür. Çalışma sırasında ortaya çıkan gürültü diğer cihazlara göre çok daha düşüktür . 10 yıllık kullanım bile parametrelerini ve parlak estetiğini öldürmez.

BONUS Test yaptığınız araç ıslak lastiklerde bile mükemmel bir sürtünme ile sessizce çalışır.

Araç trafik sigortası, trafikte yer alan bir aracın herhangi bir kazaya karışması durumunda, kazaya karışan karşı tarafın aracının maddi veya manevi masraflarını karşılamaya yönelik olarak düzenlenen ve her araç sahibinin yaptırmasının zorunlu olduğu araç sigorta türüdür.

Araç trafik sigortasını yaptırmak zorunludur, zira trafik sigortası olmayan araç sürücüleri trafiğe çıkamazlar. Zorunlu araç trafik sigortası, sürücünün kendi aracına ait masrafları karşılamakla hükümlü değildir. Yalnızca karşı tarafın aracına ait masrafları karşılar. Bu sigortanın kapsamı yalnızca Türkiye sınırları içerisinde geçerlidir. Sigortası yapılan araç araba sınırı geçtiği andan itibaren bu sigorta geçerliliğini kaybeder.

Zorunlu Trafik Cezası Yaptırmamanın Cezası<

Araç trafik sigortasını yaptırmayan sürücüler veya trafik sigorta süresi dolan sürücüler trafikten men edilme cezası ile karşı karşıya kalabilir. Çevirmede polise yakalanan ve sigortasının olmadığı anlaşılan araçlar; Anında trafik şubeye bağlı yakın bir otoparka çekilerek trafikten men edilir. Araç sahibinin yolda cezayı ödeyip yoluna devam etmesi söz konusu değildir. Aracı bu otoparktan çıkartmak için ise trafik sigortasının yaptırılması gerekmektedir. Sigortası yaptırılan araç otopark görevlilerine gerekli bilgi verilerek trafik sigorta tescil belgesini onaylatır ve daha sonra araç sahibi aracın sigortasız trafiğe çıkmasından dolayı kesilen cezayı öder. Araba otoparkta kaldığı süre boyunca otopark ücreti yazılır. Araç sahibi aracını çıkartırken bu otopark ücreti ne kadar yazıldıysa onu da ödeyerek otoparktan ayrılır.

Trafik Sigorta Ücretleri Ne Kadar?<

Yeni düzenlenen yasa ile birlikte trafiğe ilk defa çıkacak araçlar için belirlenen trafik sigorta bedeli 1.007 TL olarak belirlenmiştir. Trafikte aktif durumda olan araçlar için belirlenen fiyatlar ise her kademeye göre değişiklik göstermektedir. 1. Kademeden 7.kademeye doğru oluşturulan bu sistemde 1. Kademe, hasarı en yüksek boyutta olan araçları simgelemektedir. 7.sıra ise hasarı en az olan veya hiç kaza yapmayan araçları simgelemektedir. 4.kademe ise; İlk defa trafiğe çıkacak araçları kapsamaktadır. Sigorta bedelleri arabanın hasar durumu ölçülerek çıkarılmaktadır.

Trafiğe giren bir araç, sisteme geçtikten sonra 1 yıl içerisinde eğer hiç kaza yapmazsa, ilk yıl için , ikinci yıl kazasız geçirirse %30 ve üçüncü yılı da kazasız geçirirse %45 sigorta indirimi alır. 7. Basamak 3 yıl kazasız araç kullanan kişileri kapsıyor. Sisteme kaydı itibari ile ilk yıl kaza yapanlar %50, ikinci yıl kaza yapanlar 0, üç yıl arka arkaya kaza yapanlar ise 0 zamlı olarak trafik sigortalarını ödüyorlar.

Aşağıda araçların hasar durumlarına göre trafik sigorta bedellerini yansıtan bir tablo verilmiştir.

İstanbul İli Araç Sigorta Ücretleri

1.Kademe 2.137 TL

2.Kademe 1.710 TL

3.Kademe 1.282 TL

4.Kademe 855 TL

5.Kademe 727 TL

6.Kademe 599 TL

7.Kademe 470 TL

Türkiye Geneli Araç Sigorta Ücretleri<

1.Kademe 2.015 TL

2.Kademe 1.612 TL

3.Kademe 1.209 TL

4.Kademe 809 TL

5.Kademe 685 TL

6.Kademe 565 TL

7.Kademe 444 TL

Araçların hareket gücü lastikler üzerine kuruludur. Bu mekanik parçalar sayesinde araçlar yol alır ve hareket kabiliyeti elde eder. Bu durum aynı zamanda araç sürüş güvenliği ve konforu açısından lastikleri kritik bir konuma getirir.

Lastikler her araç parçası gibi belirli bir kullanım ömrüne sahiptir ve bu ömrü tamamladıktan sonra değiştirilmelidir. Lastik ömrü tamamlandıktan sonra değişim gerçekleşmediğinde, kullanım güvenliği ve konforunda kayıplar yaşanır. Sürecin detayları ve gerekliliklerine dair tüm başlıklara yazımızı inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Araç Lastik Ömrü Ne Kadardır?

“Lastik ömrü kaç yıl?” sorusu araç sahiplerinin sıklıkla merak ettiği konular arasında yer alır. Kauçuk maddeden üretilen lastikler, kullanım oranı ve zamanına bağlı olarak belirli bir ömre sahiptir.

Zamanla yıpranan ve aşınan lastiklerin diş derinliği azalır ve yol tutuş performansları düşer. Bu durum sürüş güvenliği ve konforunda da düşüşe neden olur. Diş derinliği azalan lastiklerin fren mesafeleri uzar, dolayısıyla trafik güvenliği açısından da araç lastiklerinin değişim süreçlerine dikkat edilmesi gerekir. Araç lastik ömrü ortalama yüz bin km, yani 5 yıl olarak tanımlanmıştır.

Lastik Değişim Zamanının Geldiği Nasıl Anlaşılır?

“Lastik ömrü kaç km veya lastik değişim zamanı nasıl tespit edilir?” gibi sorular, lastik kullanımının kritik sorgularıdır. Çünkü araç sahipleri, bu verileri baz alarak lastik değişimi yapar.

Araç lastiklerinde ortalama kullanım ömrü 5 yıldır. Bu sürenin ardından lastiklerin kauçuk yapısı aşınarak yol tutuş özelliğini kaybeder. Lastik değişim zamanının geldiğini anlamak için kullanılan en önemli yöntem ise diş derinliği testidir.

Araç lastiklerinde yol tutuşunu sağlayan unsurların başında lastiklerin diş derinlikleri yer alır. Lastik üzerinde şeritler ve şekiller halinde bulunan derinliklere diş derinliği adı verilir. Bu kısımlar, lastiğin türü ve araç kategorisine bağlı olarak belirli standartlara sahiptir.

Yani otomobil veya kamyonet lastiklerinin diş derinliği birbirinden farklı olabilir. Ancak lastik değişim zamanının geldiği, her iki araç türü için de lastiklerin diş derinliği ve kauçuk testine bağlı olarak anlaşılabilir.

Araç Lastiğinin Ömrünü Belirleyen Faktörler Nelerdir?

Oto lastik değişim zamanı için dikkate alınması gereken en önemli unsur lastik ömrünün takibidir. Çünkü her araç lastiğinin belirli bir kullanım ömrü bulunur.

Zaman ve kullanım şartlarına bağlı olarak değişmekle birlikte araç lastiklerinde kullanım ömrü ortalama beş yıldır. Yaklaşık 100 bin kilometreye karşılık gelen bu zaman dilimi; aracın kullanım amaçları, kullanım yeri ve farklı şartlara bağlı olarak değişiklik gösterir.

Lastik Yaşı

Lastikler kullanıldıkları döneme bağlı olarak kategorilere ayrılır. Yaz, kış veya dört mevsim lastikleri gibi birbirinden farklı amaçlara hizmet eden lastik türleri bulunur. Ancak genel olarak lastik ömrünün kullanım süresi yaşıyla ilgilidir.

Ortalama beş yıl ömrü bulunan lastiklerin yaşı, değişim zamanının en önemli göstergesidir. Araç lastik değişimi yaptırmak isteyen sürücüler öncelikle yaşıyla ilgili uzman denetimi talep etmeli veya alım zamanına bakarak yaş tespiti yapmalıdır.

Lastik Markası

Onlarca lastik markası, birbirinden farklı modellerle ürün satışı sağlar. Her markanın kendine ait modellemeleri olduğu gibi standart lastik formları da bulunur. Ancak standart formda olsalar bile lastiğin üretim markasına göre kalitesi değişebilir. Dolayısıyla markanın lastik için atadığı kullanım ömrü de farklılaşır.

Araç sahiplerinin değişim süreçlerinde araç lastik markasını baz alarak ve atanan kullanım ömrüne uygun hareket etmeleri gerekir.

Bölge Koşulları

Araçların yolla tek teması lastikler aracılığıyla gerçekleşir. Dolayısıyla bölge koşullarından en fazla etkilenen araç aksamı lastiklerdir.

Aracın kullanım amacı ve kullanılan bölge koşulları, lastiklerin yıpranma payını doğrudan etkiler. Lastik ömrü km bakımından belli bir standarda bağlıdır. Ancak bölge koşullarının zorluğu ile bu km sınırı düşebilir.

Aracın Ağırlığı

Araçlar türlerine bağlı olarak farklı ağırlıklara sahiptir. Bu da lastiklere binen yükün değişkenliği anlamına gelir.

Araçlarda lastik değişim zamanı ağırlığın yarattığı aşınma ölçüsüyle de bağlantılıdır. Çünkü bu ağırlığın sebep olduğu zorlanma ve aşınma eşiği, lastiğin hasar alma boyutunu da doğrudan etkiler.

Lastik Basıncı

Lastikler hava basıncıyla form kazanan ürünlerdir. Aracın hareket kabiliyeti de bu basıncın ölçüsüyle doğru orantılıdır. Söz konusu basınç değerinden etkilenen bir başka faktör ise lastiklerin aşınma ve yıpranma durumudur. Lastik basıncının olması gereken değerlerde tutulması lastik ömrünü uzatır.

İklim

İklim koşulları, lastik ömrü bakımından kritik konular arasında yer alır. Lastiklerin üretim malzemesi; havanın sıcaklık, soğukluk veya nem oranlarından etkilenir. Bu durum kimyasal tepkimelere bağlı olarak lastik ömrünü de etkiler.

Kullanım Tarzı

Araç kullanımı, her aksam gibi lastiklerin dayanıklılık ve performansına da etki eder. Aşırı darbe ve hız içerikli kullanımlar lastiklerin aldığı hasarı arttırarak ömrünü azaltır. Dolayısıyla kullanım koşullarıyla birlikte araç kullanım tarzına da lastik ömrünü verimli kullanmak için dikkat etmek gerekir.

Dış Etkenler

Araç lastiklerinin etkilendiği konulardan biri de dış etkenlerdir. Alınan darbeler, kullanım esnasında yaşanan aksaklıklar ve yol koşulları lastik ömrünü etkiler. Araç sahiplerinin nitelikli kullanım ömrü açısından lastikleri dış etkenlere karşı koruması önem taşır.

Araç Lastiği Ömrü Nasıl Uzatılır?

Lastik ömrü pek çok faktörden etkilenir ve ortalama ömrünü tamamlamadan lastik değişimi gerekli olabilir. Bu durumun yaşanmaması ve lastik ömrünün uzatılması için araç sahiplerinin lastikleri olumsuz etkileyen unsurları ortadan kaldırması gerekir.

Kullanım tarzı ve dış kaynaklı darbeler gibi hususlar sürücüler tarafından engellenebilir. Ancak önemli unsur; dönemsel lastik kullanımında doğru tercih yapmaktır. Yani yaz ve kış mevsiminde koşullara uygun lastik kullanmak, araç lastik ömrünü uzatan en faydalı tercihtir.

Araçlarda kullanılan motor yağı, mekanik çalışma düzeninin koruyucusu konumundadır. Dolayısıyla motor parçaların tam performans çalışması ve aşınmaya karşı korunması için motor yağı kullanılır. Ancak araç sahiplerinin sık karşılaştığı motorun yağ yakması sorunu, araçta çeşitli sorunlara yol açar.

Motorun yağ yakmasının sebebi, motor yağının işlevleri, motor yağının motor ömrü ve performansı için önemi gibi başlıkların tüm detaylarına yazımızı inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Motor Yağı Nedir?

Motor yağı, motorlu araçların çalışma sırasında yaşadığı parça sürtünmelerini ortadan kaldıran özel bir bileşendir. Bu sıvı bileşenin içindeki moleküller, araçlarda bulunan mekanik parçaların korunması ve sürtünmenin önlenmesi görevini üstlenir.

Motor yağının aynı zamanda parçalarda performans arttırıcı özelliği bulunur. Daha rahat hareket eden ve güçlendirilen mekanik unsurlar, tam performans çalışabilir.

Motor Yağı Ne İşe Yarar?

Motor yağlarının temel işlevi araç motorlarında mekanik düzen parçalarının sürtünme kuvvetiyle aşınmasını önlemektir. Homojen ve kaplayıcı özelliği sayesinde, fiziki hareket gösteren ve birbiriyle eş zamanlı çalışan parçaları sürtünmeye karşı korur. Böylece parçaların sürtünme kaynaklı aşınması ve işlevini yitirmesi riski ortadan kalkar.

Aynı zamanda kaygan ve kaplayıcı özelliğiyle parçaları daha rahat hareket ettiren motor yağı sayesinde performans arttırmak mümkündür. Motor yağı değişimi kullanım potansiyelinin korunması için son derece önemlidir.

Motor Yağı Nasıl Kontrol Edilir?

Motor aksamlarının belirli periyotlarla kontrol edilmesi hem çalışma performanslarını korumak hem de genel olarak güvenli kullanım şartlarını yerine getirmek için gereklidir.

Motor yağı kontrolleri için mekanik sistemin içinde bir kontrol çubuğu yer alır. Dışarıdan çekilip gözlem yoluyla kontrol edilebilir. Çubuğu çektikten sonra yağdan kalan iz, bulunan test sınırlarını çizgiler yoluyla anlamayı sağlar. Çubuğun üzerinde testin yapılması için minimum ve maksimum çizgileri yer alır.

Yağın bıraktığı iz kontrol edilerek motordaki yağ oranı tespit edilebilir. Aracın yağ yakması, düzenli kontroller ile engellenebilir.

Motor Yağının Ömrü Ne Kadar?

Motorlu araçlar için hayati önem taşıyan motor yağları belirli bir kullanım ömrüne sahiptir. Aracın kullanım oranına bağlı olarak yağların ömrü de azalır. Ortalama olarak 5 bin km’de bir motor yağı değişimi yapılmalıdır.

Dizel araçlar ve benzinli araçlarda yağ ömrü değişiklik gösterebilir. Ayrıca araç modeline ve motor sistemine bağlı olarak motor yağı kullanımı için tayin edilen ömür farklıdır. Uzman kontrolleri sonrasında motor yağının ne kadar süre kullanılabileceğine karar verilir.

Araç Motor Yağı Biterse Ne Olur?

Aracın motor yağı biterse mekanik parçalar arasında sürtünme artar. Bu durum parçaların fiziksel çaplarını daraltır ve aşınmaya yol açar. Zamanla söz konusu aşınma ve ısınmaya bağlı olarak parçalar işlevsel kayıp yaşar ve performansı düşer.

İleri seviye yağ yokluğu nedeniyle ısınma kaynaklı yanmalar meydana gelebilir. Araç yağ yakıyor şikayetiyle kontrol yaptıran sürücüler kısa sürede motor yağının bittiğini görebilir. Çünkü yağ yakan araçlarda eksilme yaşanır ve bir müddet sonra yağ tamamen bitebilir.

Yağ yokluğunun ortaya çıkardığı riskler sebebiyle motor aksamlarında geri dönülmez hasarlar oluşur. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için motor yağının düzenli kontrolü ve değişimi şarttır.

Periyodik bakımlar motor yağının performansı ve varlığının korunması açısından önem arz eder. Araç sahipleri motor yağında tam performans ve güvenli kullanım adına düzenli bakım ve kontrolleri yaptırmalıdır.

Motorun Yağ Yaktığı Nasıl Anlaşılır?

“Motor yağı değişimi kaç km?” sorgusunu yapanlar için kritik konulardan biri de motorun yağ yakma sürecini anlayabilmektir. Çünkü bu süreç yaşanmadan önce motor yağı değişiminin yapılması gerekir.

Motorlarda piston altı denilen bölgede ve motor yağının kendisinde özel bir karışım yer alır. Bazı hallerde homojen yağ bu karışıma dahil olduğunda motor yağ yakmaya başlar. Bu durumda yağın performansı düşer ve eksilme başlar.

Motor yağının yanmasıyla birlikte partiküller pütürleşmeye başlar ve kayganlık özelliği kaybolur. Mekanik parçaları kayganlık özelliği sayesinde koruyan motor yağı işlev kaybeder. Motor yağının yandığı ilk olarak egzoz dumanından anlaşılır. Motor yağı yakan araçların egzoz dumanlarının rengi maviye döner. Bu duman yoğunlaştıkça aracın yağ yakma hacmi artıyor demektir.

Yağ yakma durumlarını ortaya çıkaran bir başka işaret de motorun hava üflemesidir. Motor kapağının açılmasıyla birlikte anlaşılan bu işaret, uzmanlar tarafından takip edilir. Motordan üflenen havanın tespit edilmesi, yağ yakma sorununun ileri seviyelere ulaştığını ortaya koyar. Bu durumda motor yağının değişimi ve aşınan mekanik sistemlerin onarımı kaçınılmaz olur.

Son olarak motorlarda yağ yakma sorununu belirten emare ölçüm testi sonuçlarıdır. Profesyonel gereçler kullanılarak yapılan motor yağı ölçüm testlerinden, araç motorunun yağ yakıp yakmadığı anlaşılır. Yağ çubuğu ile kolayca yapılabilen testler, profesyonel gereçlerle yapıldığında kesin sonuçlar verir. Basit usul çubuk ölçümünde, çubuğun üzerindeki ideal seviye çizgisine bakılır. Yağdan kalan iz bu çizgiye ne kadar uzaksa, motorun yağ yakma durumu o kadar ilerlemiştir.

Aracın Yağ Yakmasının Nedenleri

Araçlarda yağ yakma sorunu zamanla eksilmelere ve sonucunda da araç motorunda hiç yağ kalmamasına yol açar. Yağı biten motorlarda aşırı sürtünme sonrası yanma riski oluşur. Bu durumun getireceği zararlar geri dönülmez parça kayıplarına neden olabilir. Söz konusu sonuçların yaşanmaması için yağ yakmaya neden olan unsurları ortadan kaldırmak gerekir.

Araç motorlarının yağ yakmasının üç temel sebebi bulunur. Motorların yağ yakmasındaki ilk sebep motor segmanlarının gevşemesidir. Piston adı verilen parçaların ucundaki segmanlar zamana ve kullanıma bağlı olarak gevşeyebilir. Bu durum yağın üst kısma taşmasına ve yakıta karışmasına yol açar.

Aracın yağ yakmasının ikinci sebebi ise subapların hasar almasıdır. En sık rastlanan sebeplerden biri olan hasarlı subaplar; yağın motordaki yanma odası verilen bölüme kaçmasına neden olur.

Son olarak eksik motor yağı, aracın yağ yakmasının sebeplerinden biridir. Motorlardaki ideal yağ miktarının eksilmesi sebebiyle piston ve diğer parçalar aşınır ve yağın motor içi yanma odalarına sızmasına yol açar. Bu nedenle motorda yakıtla beraber yağ da yanmaya başlar.

Motorun Yağ Yakması Nasıl Önlenir?

Uzun süre eksik yağ ile çalışan motor aksamları zamanla fiziki formunu kaybeder ve aşınır. Dolayısıyla yağ daha sonra tamamlansa bile yine de sızma devam eder ve motor yağ yakar.

Bu sorunun yaşanmaması için periyodik bakımlarda motor yağının ideal seviyede tutulması önem taşır. İdeal seviyede tutulan yağ miktarı ve zamanında değiştirilen motor yağı ile yağ yakma sorunu önlenebilir.

Motor Yağ Yakıyorsa Ne Yapılmalı?

Motorun yağ yakması halinde profesyonel bakım ve onarım hizmetlerine başvurmak gerekir. Orada yapılan tespitlerde yağ eksikse tamamlanmalıdır. Ancak eksik olmasa bile motor yağı artık kullanımdan kaynaklı işlevini yitirmişse, değişim yapılarak ideal kullanım standardı sağlanmalıdır.

Motor Yağı Değişimi Olmazsa Ne Olur?

Motor yağı vaktinde değiştirilmezse, performans düşüklüğü yaşanır. Çünkü işlevselliğini yitiren motor yağları zamanla pütürlü bir kıvam alır ve kayganlık özelliğini kaybeder. Bu durum mekanik parçalar arasındaki sürtünmeye karşı koruma işlevini ortadan kaldırır.

Sonuç olarak aşırı sürtünmeye bağlı parça bozulmaları veya performans kayıpları yaşanır. Motor yağı fiyatları kalite, tür ve markaya bağlı olarak değişiklik gösterir. Araç sahiplerinin değişim zamanlarında uygun olan motor yağını tercih ederek değişim yapması oldukça önemlidir.

Dynobil Oto Ekspertiz, uzman kadrosu ile motor yağı değişiminden motor testlerine kadar aracınız için ihtiyacınız olan tüm bakım ve onarım hizmetlerini profesyonel olarak almanızı sağlar. Siz de Dynobil Oto Ekspertiz’den randevunuzu alarak tüm bakım, onarım ve değişim işlemlerinizi güvenilir ve profesyonel hizmet garantisi ile gerçekleştirebilirsiniz.

Araç alım-satımları sırasında ihtiyaç duyulan testlerden biri dyno testidir. Bu testlerde kullanılan araç gereçler ileri seviye bilgisayar teknolojisi içerir. Aynı zamanda dyno araçlarının ve aparatlarının da kullanıldığı dinamometre testinin temel amacı, motor performansına yönelik kritik değerlendirmeler yapmaktır. Bu değerlendirmeler aracın önceki süreçte yapılan değişiklikleri bulunuyorsa onları ortaya koymak için de baz alınabilir. Dinamometre testi sayesinde araç alımı sırasında motor performansına dair sağlıklı ön bilgi edinmek mümkündür.

Dinamometre (Dyno) Testi Nedir?

Dyno araçlar adı verilen aparat ve bilgisayar sistemiyle yapılan, ileri seviye donanım testine dyno testi denir. “Dyno testi nedir?” sorusu özellikle araç alışverişi yapacak olanlar açısından kritiktir. Çünkü bu dönemde araçlara yönelik pek çok değerlendirme testi yapılır. Ancak bunlar arasında en verimli ve detaylı bilgileri edinebileceğiniz testlerin başında dyno testler yer alır. Dinamometre testleri sayesinde motora ait tüm detay ve analizler raporlar halinde sunulur. Böylece araç performansının motor kategorisi grafikler halinde gözler önüne serilir.

Dinamometre Testi Ne İçin Yapılır?

Araç motorlarının hacmi, mevcut durum performansı ve türüne bağlı olarak sahip olması gereken performans gibi bilgiler, aracı tanımak için gereklidir. Bu bilgiler ışığında aracın genel sağlık durumu tespit edilir.

Dinamometre testi, araçların değerlendirme süreçlerine ait kritik testlerden biridir. Alınan verilerin standart ölçülere göre kıyaslanması ve mevcut verilerin değerlendirmesi dyno testi sırasında yapılır. Böylece araç analiz sürecinde profesyonel ölçüm verileriyle tespit yapılabilir.

Dinamometre Testi Nasıl Yapılır?

“Dyno testi nasıl yapılır?” sorusu, sürecin merak konularından biridir. Dinamometre test sürecinin temel unsurları, bilgisayar donanımları ve dyno aparatlarıdır. Bu aparatların yanı sıra araç ile bağlantı kurulmasını sağlayan özel bağlantı gereçleri de bulunur.

Dyno ölçüm cihazının gereçleri araç tekerleklerine yerleştirilir. Aracın platforma sabitlenmesiyle birlikte ön tarafta bulunan iki emniyet kemeri de takılı pozisyona getirilir. Dyno testi sırasında araçlar son hız limitlerine kadar getirilebilir. Bu sebeple herhangi bir kayma yaşanmaması için sabitleme yapılır. Ardından uzman denetimci araç içine binerek motoru çalıştırır.

Denetimcinin motoru çalıştırması ile birlikte araca ait tüm teknik bilgiler cihazın bilgisayar hafızasına akmaya başlar. Rölanti adı verilen sabit çalışma düzeninde aracın devri ve ilk hareket anında yaşanan motor tepkileri dahil tüm başlangıç verileri kaydedilir. Sonrasında, denetimci aracın vites geçişlerindeki durumunu gözlemlemek için hız artırarak vites geçişi yapar. Bu esnada dyno testi araçları geçiş detaylarını da kaydeder.

Vites geçiş kontrollerini tamamlayan denetimci, araç son viteste iken hız artırmaya başlar. Aracın hız alma anındaki motor performansı, dyno testi aparatları yardımıyla kayıt altına alınır. Araç sahip olduğu son hız limitine kadar getirilir. Turbo beslemesi bulunuyorsa, bu bölümde turbonun kesilme anına kadar beklenir. Kesilme gerçekleşince gereken son kayıt evresi tamamlanır ve dyno testine ait verilen sistemde rapor haline dönüştürülür.

Dinamometre Testi Yaptırmanın Faydaları Nelerdir?

“Dyno testi zararlı mı?” sorusu, araç sahipleri tarafından sıklıkla merak edilir. Dinamometre testlerinin herhangi bir zararı bulunmamakla birlikte pek çok açıdan faydalı bir test olarak uygulanır.

Bu bağlamda dinamometre testinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

• Araç alım-satım süreçlerinde donanım ölçümü için detaylı veri sağlar.

• Araç bedeli ve performansı arasında korelasyon kurulabilir.

• Araç satışı sonrası yaşanan sorunları, satış öncesinde bulunmadığına dair rapor almayı mümkün kılar.

• Satış sonrası alıcının araca yönelik arıza beyanlarına dyno testi verileriyle itiraz edilebilir.

• Uzun yolculuklar öncesi araç performans ölçümü ve yol güvenliği için dyno testinden faydalanılabilir.

• Araca ait mevcut sorunların tespiti kolaylaşır ve bakım süreçleri için nitelikli bilgi edinilir.

• Rutin bakımlar öncesinde kritik müdahale alanları hakkında değerlendirme sağlanabilir.

Dinamometre testi, her açıdan araç sahipleri ve alıcı adayları için faydalı bir değerlendirme aracıdır. Bu bağlamda hem alıcılar hem de satıcılar dyno testi için başvuru yapabilir. Test sonuçları ile aracın sonraki bakım süreçleri için de güvenilir bilgilendirme sağlanır.

Dinamometre Testini Kimler Yapar?

Dyno testleri profesyonel ekspertiz firmaları tarafından yapılır. Uzman uygulayıcılar ve ileri düzey sistemler kullanılarak yapılan dinamometre testini, alanda yetkin firmalara yaptırmak gerekir. Böylece hem test sürecinde profesyonel hizmet alınır hem de dyno testine ait veri güvenliği sağlanır.

Araç sahipleri ya da araca talip olan alıcılar, dyno test süreci için alanda yetkin ekspertiz firmaları ile iletişime geçmelidir. Alınan raporların ve yapılan testlerin güvenli şekilde temin edilmesi için alan uzmanlarıyla çalışmak pek çok avantajı da beraberinde getirir.

Dinamometre Testi Hangi Araçlara Yapılır?

Araçların motor performans detayları ve sürüş mekanik değerlendirmesi dyno testi sırasında ortaya konur. Bu testlerden elde edilen raporlar, araçların mevcut değerlerini de doğrudan etkiler. Dolayısıyla araç alım-satım sırasında ya da bakım-onarım öncesinde dyno testleri kritik önem arz eder.

Motorlu taşıtların tümünde dyno testi yapmak mümkündür. Alanda uzman ekspertiz firmalarına başvurarak dyno testleri yaptırabilir ve araca dair verileri raporlar halinde teslim alabilirsiniz. Dyno testi fiyatları; testin uygulandığı araç, hizmet sağlayıcı politikası ve farklı unsurlara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Araç sahiplerinin alanda yetkin ve uygun fiyat politikasına sahip uzman firmalarla çalışması süreçte avantajlı olmalarını sağlar.

Uzman kadrosu ile hizmet veren Dynobil Oto Ekspertiz ile aracınızın dyno testini güvenle yaptırabilir, aracınızın performansı ve diğer detaylarını içeren garantili oto ekspertiz raporunu alabilirsiniz.

Yeni nesil araç teknolojisiyle birlikte araç modellerinde de dönüşüm yaşandı. Bu sürecin en sükse yaratan sonuçlarından biri olarak elektrikli araçlar üretildi ve kullanımına başlandı. Geleneksel yakıt araçlarının aksine çevre dostu ve tasarruf odaklı elektrikli otomobiller yaygın olarak tercih ediliyor.

Otomobil alacak olanlar için tercihler arasında yer alan elektrikli otomobiller hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir. Elektrikli otomobil sahibi olmanın getirdiği avantajlar ve dezavantajlarla ilgili başlıklara, süreç detaylarına ve aradığınız tüm cevaplara yazımızı inceleyerek ulaşabilirsiniz.



Elektrikli Araç Nedir?

Elektrikli araç; en basit tanımıyla yakıt olarak elektrik enerjisini kullanan araç modelidir. Geleneksel yakıt yakımı modellemesinin aksine, motor gücünü depolanan elektrik haznesinden alır. Bu bağlamda çevre dostu bir model olarak karşımıza çıkar. Çevresine herhangi bir fosil yakıt artığı bırakmayan elektrikli araçlar sayesinde hava tabakasına zarar vermeden taşıt kullanmak mümkündür.

Karbon salınımı tüm dünyada çevresel zarar açısından ilk sırada yer alır. İnsanların ulaşım araçları konusundaki ilk tercihi de yakıt yakımı yapan karbon salınımlı araçlar olunca çevre zararı inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Bu durum karşısında en nitelikli çözümlerden biri olarak elektrikli araçlar üretilmiş ve karbon salınımı, fosil yakıt zararı olmadan araç kullanmak mümkün hale gelmiştir. Tork desteğiyle güçlü ve dengeli araç modellemesinin bir örneği olan elektrikli araçlar aynı zamanda gürültü kirliliğine de otomatik bir çözüm sunmuştur.

Elektrikli Araçların Avantajları Nelerdir?

Elektrikli otomobil markaları tarafından birbirinden farklı modellerle piyasaya sürülen araçlar arasında tercih yapmak için öncelikle bu araçların avantajlarından haberdar olmak gerekir. Çünkü elektrikli araçlar geleneksel yakıt yakımlı araçlara oranla pek çok avantajı beraberinde getirir. Sürüş deneyiminden çevre ilişkisine kadar sayısız konuda elektrikli araç kullanımıyla avantaj sağlanır.

Çevre Dostu

Yakıt araçları fosil atık ve karbon salınımı nedeniyle çevre kirliliğinin en temel unsurlarından biridir. Bu sorun dünya nüfusu ve araç kullanımı söz konusu olduğunda devasa boyutlara ulaşır. Dolayısıyla hava kirliliği başta olmak üzere yakıt araçları kronik bir sorun haline gelmiştir.

Onlarca yıldır karbon salınımını engellemek için uygulanan tedbirler artık yetersiz kalmışken, kesin çözüm olarak elektrikli araçlar devreye girmiş ve bu küresel krizin çözümü olmuştur.

Elektrikli araç şarj istasyonu aracılığıyla şarj edilebilen ve çalışma gücünü depoladığı elektrikten alan bir modeldir. Dolayısıyla herhangi bir sıvı ya da katı yakıta ihtiyaç duymaz. Bu sayede yakıt yakımı sonrası ortaya çıkan karbon salınımı ve fosil atık meydana gelmez.

Elektrikli araçların en temel avantajlarından biri çevre dostu olmasıdır. Bu nedenle araç sahibi olmak isteyenler için çevre dostu bu modelin alımı da çeşitli avantajlarla teşvik edilir.

Konforlu Sürüş Keyfi

Elektrikli araçlar hakkında elde edilen veriler kullanım konforu açısından yaşanan avantajı ortaya koymuştur. Bunlardan ilki sürüş deneyimiyle ilgilidir.

Yol tutuşu ve motor performans değerleri düşünüldüğünde geleneksel modellere oranla elektrikli araçlar yeni nesil teknolojilerin avantajını sunar. Son seviye donanımlara sahip elektrikli araçlar, konforlu bir sürüş deneyimi sunar ve üst düzey güvenlik koruması sağlar.

Düşük Yakıt Maliyeti

Elektrikli araç şarj ünitesi kullanılarak depolama yapılan modellerden biridir. Bu ünitelerden alınan elektrik enerjisi, araç haznesinde depo edilerek sürüş esnasında kullanılır. Km bazlı kullanım düşünüldüğünde, geleneksel araç modellerine kıyasla düşük yakıt maliyeti elektrikli araçların en kritik avantajlarından biridir. Yakıt yakımı ve kullanımı konusunda akıllı sistemler tarafından yönetilen bu model, km başına harcanan enerjiden tasarruf edilmesini sağlar.

Düşük yakıt maliyeti avantajıyla üretilen elektrikli araçlar, uzun vadede tasarruf imkanı sağlar. Böylece araç sahipleri çevre dostu ve yüksek sürüş konforu yakaladıkları bu otomobilleri mali tasarruf avantajıyla kullanabilir.

Yakıt yakma modelli geleneksel otomobillerde, kullanım hacmi ve km başına yakıt tüketimi akıllı sistemler tarafından yönetilemez. Ancak elektrikli modellerde bu hesaplamalar otomatik olarak yapılır ve km başına maliyet planlanabilir.

Düşük Bakım Masrafı

Elektrikli araçlar bakım süreçlerinde de avantaj sağlayan modellerdir. Herhangi bir arıza veya rutin bakım sürecindeki maliyet oranları standart araç modellerine oranla daha düşüktür. Uzun vadede araç sahipleri için önemli maliyet tasarrufları sağlanır.

Aynı zamanda elektrikli araç modellerinde, rutin bakım işlemleri ve bu işlemlerde ihtiyaç duyulan uygulamalar geleneksel araçlara göre daha azdır. Böylece yalnızca maliyet konusunda değil, uygulama ve zaman kullanımı yönünden de bakım sürecinde avantaj sağlanır.

Şarj İstasyonu Bulma Kolaylığı

Elektrikli araçlar hareket kabiliyeti ve motor gücünü, depoladıkları elektrik enerjisinden alır. Bu enerji şarj istasyonları ile sağlanır. Elektrikli araçların şarj ihtiyacını karşılarken istasyon aramak zorunda kalmazsınız. Çünkü kullanım oranı hızla yaygınlaşan bu modeller için artık istasyon bulmak oldukça kolaydır. Böylece ihtiyaç duyulan her an aracı şarj etmek mümkün hale gelir.

Elektrikli Araçların Dezavantajları Nelerdir?

Her araç modeli gibi elektrikli araçlar için de avantajlarla birlikte dezavantajlar da söz konusudur. Geleneksel modellere oranla daha az olan bu başlıklar, yine de araç almak isteyenler açısından önem taşır.

Araç alım süreçlerinde modellerin avantajları kadar dezavantajlarına da hakim olmak gerekir. Dolayısıyla araç almak isteyenlerin bu dezavantajlar hakkında da araştırma yapması kritiktir. Elektrikli araçların dezavantajları ve detaylarına dair tüm cevaplara aşağıdaki başlıkları inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Uzun Şarj Süresi

Elektrikli araçlar tüm çalışma performansını, motor gücünü, iç aksam enerjisini ve mekanik donanım ihtiyaçlarını elektrik haznesinden alır. Ancak elektrikli araçların şarj süresi kullanıcıların dezavantajlı olduğu bir konudur.

Yakıt yakımlı araçların enerji ihtiyacı anında karşılanır. Depoya konulan yakıtın ardından hemen kullanıma başlanabilir. Ancak elektrikli araçların şarj dolumu için uzun sürelere ihtiyaç duyulur. Dolayısıyla yakıt dolum süreçleri için harcanan zamandan dolayı kullanıcılar dezavantajlıdır.

Yüksek Fiyat

Araç modelleri arasında değerlendirme yapılırken, fiyatlandırma son derece kritik bir başlık olarak karşımıza çıkar. Bütçe yönetimi açısından önem arz eden bu konuda elektrikli araçlar dezavantajlı grupta yer alır. Çünkü geleneksel araç modellerine oranla elektrikli otomobiller daha pahalı satılır.

Yeni nesil araç teknolojilerinin üretim maliyetinden satış fiyatı da etkilenir. Aynı zamanda sahip olduğu yüksek standartlı özellikler ve kullanım avantajları nedeniyle satış fiyatları daha yüksektir. Belirsiz Piyasa Şartları

Elektrikli araçlar kısa süre önce üretime geçen modellerdir. Bu nedenle fiyatlandırma pariteleri henüz belirsiz bir konumda yer alır. Piyasa değişkenleri zamanla belirlendiği için bu kadar yeni bir modelin fiyat belirsizliği yaşaması doğaldır. Ancak bu durum araç sahibi olmak isteyenler açısından dezavantaja neden olur. Alım satım süreçlerinde belirsiz piyasa şartları, araç değerlerini doğru saptamakta zorluk yaratır. Elektrikli otomobil fiyatları marka, model ve üretim yılına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Elektrikli Otomobil Türleri Nelerdir?

Elektrikli araçlar kendi içinde farklı türlere ayrılır. Bu türler yakıt kullanımı, araç performansı, kullanım hacmi gibi konularda değişken özelliklere sahiptir. Araç alım sürecinde elektrikli otomobil tercih edenlerin, türler arasındaki ayrımlara dikkat etmesi gerekir. Çünkü her araç modelinin kendine ait avantajları ve dezavantajları bulunur. Dolayısıyla alım sırasında uygun tercihleri yapmak için elektrikli otomobil türlerine hakim olmak önem taşır.

Elektrik otomobil türleri aşağıdaki gibidir: 1. Tamamen Elektrikli Otomobiller

Pure electric car olarak adlandırılan tamamen elektrikli modeller, araçların tüm aksam ve motor gücünü elektrik haznesinden karşıladığı modellerdir. İlk çalışma anından itibaren iç ve dış aksamlar, mekanik donanımlar, ek parça ve sistemler elektrik enerjisiyle çalışır. Bu sayede aracın farklı herhangi bir yakıta ihtiyaç duymadan çalışması sağlanır.

Geleneksel araç modellerinde motor için ayrı, iç ve dış aksamlar için ayrı enerji türleri kullanılır. Motor gücü fosil yakıtlardan alınır ve yakıt yakımıyla enerji üretilir. İç ve dış aksamlar ise aküden alınan elektrik enerjisiyle çalışır. Ancak tam elektrikli araçlar arabanın ihtiyacı olan enerjinin tamamı için elektrik haznesinde bulunan enerjiyi kullanır.

2. Tam Hibrit Otomobiller

Tam hibrit otomobiller kendini şarj edebilen otomobil olarak da bilinir. Bu otomobil türü içten yanmalı motor modellemesiyle üretilir. Bataryalarının yüksek hacimli güç içermesine karşılık bir elektrik motoruna ihtiyaç duyarlar. Birkaç km elektrikle gittikten sonra içten yanmalı motor devreye girer. Park etme ya da hafif hızlanma durumlarında bu otomobil türü kendini şarj etmeye başlar. Bu özelliğini de yine sahip olduğu içten yanmalı motor türüne borçludur.

Fren esnasında tam hibrit otomobillerde oluşan kinetik enerji, elektrik enerjisine dönüştürülür. Bu enerji depo edilerek daha sonraki ateşlemeler esnasında kullanılabilir. Tam hibrit otomobiller misyon değerleri açısından geleneksel otomobil türlerine kıyasla avantajlı konumda yer alır. Kinetik enerjinin dönüşümüyle birlikte elde edilen elektrik enerjisi emisyon değerlerini düşürür ve hedef standartlara yaklaştırır.

3. Hafif Hibrit Otomobiller (MHEV)

Elektrifikasyon açısından daha az hacme sahip olan hibrit modellere hafif hibrit model adı verilir. Bu otomobillerde elektrik motorları direkt olarak şanzımana bağlıdır. Modelin temel çalışma prensibi turbo motorların sistemleriyle aynıdır. Kalkış ve hızlanma aşamaları için elektrik haznesinden enerji aktarımı yapılır. Böylece emisyon değerleri düşürülür ve fosil atık oranı azalır. Karbon salınımı açısından geleneksel modellere oranla daha az atık avantajı sağlar. İçten yanmalı motorların ömrünü uzatan elektrik enerjisi destekli bir model olarak tercih edilir.

4. Plug-in Hibrit Otomobiller (PHEV)

Plug-in hibrit otomobiller tam hibrit modellerine kıyasla menzil açısından avantaj sağlar. Bu modellerde daha geniş bir hacme sahip olan elektrik haznesi ile ortalama 60 km yol almak mümkündür. Yani şehir içi dolaşım esnasında aracın elektrik enerjisi kullanması sağlanır. Uzun yol sırasında ise aracın içten yanmalı motoru devreye girer ve yakıt tüketimine geçiş yapılabilir.

Şehir içi ihtiyaçların karşılanması sırasında elektrik menzili açısından beklentileri karşılayan bu modellerin markalara göre hazne genişliği farklılık gösterir. Dolayısıyla alınan plug-in hibrit modellerde ortalama 60 km olan menzil, bazı markalar için 100 km’ye kadar çıkabilir. Elektrikli menzil tamamlandıktan sonra aracın kullanımı için gereken enerji yakıt yakımından alınır ve içten yanmalı motor çalışmaya başlar.

5. Yakıt Hücreli Otomobiller (FCEV)

Gaz ve hava reaksiyonuyla enerji kullanımı sağlayan otomobil türüdür. Bu modellerde yakıt hücrelerinin hidrojen odaklı olması sebebiyle elektrikli modellerle benzer karbon salınım avantajı sağlanır. Dolayısıyla yakıt hücreli otomobiller de elektrikli otomobil kategorisinde değerlendirilir.

En önemli farklardan biri enerjinin bir pilde depolanmamasıdır. Haznede bulunan gazın hava etkileşimiyle güdümlendiği bir sisteme sahiptirler. Fosil atık avantajı bu modeller için de geçerlidir. Elektrikli otomobillere oranla bir avantaj daha sunarlar çünkü depolama hazneleri, elektrikli araçlar söz konusu olduğunda daha hafiftir.

Yakıt hücreli otomobiller için söz konusu dezavantajlar arasında en önemli başlık bakım maliyetidir. Çünkü katalitik konvertörü başta olmak üzere platin malzemeye ihtiyaç duyulur. Parça maliyeti karşılaştırmalarında platin malzemenin pahalılığı sebebiyle bu araçların bakım-onarım süreçleri daha maliyetlidir. Ancak rutin bakım ihtiyacı ve olası arıza riskleri açısından zaman aralıkları uzundur ve maliyet dengesi bu şekilde sağlanabilir. Diğer araç modelleri gibi rutin bakım süreçleri için kısa zaman dilimleri baz alınmaz.

Türkiye’de Satılan Elektrikli Araçlar Nelerdir?

Ülkemizde satışa sunulan onlarca araç modeli arasında son dönemin en yaygın tercihi elektrikli araçlar olmaktadır. Bu bağlamda satışı bulunan marka ve modeller hakkında bilgi sahibi olmak önem taşır.

Araç almak veya aracını yenilemek isteyenler, elektrikli araç sahibi olmak istediğinde karşılaştırma yapması gerekebilir. Bu karşılaştırmalar esnasında araç markalarının elektrikli modellerini tanımak avantaj sağlar.

Türkiye’de satışı bulunan elektrikli araçlar şu şekilde sıralanabilir: Hyundai Kona

Hyundai markasının pek çok modeli ülkemizde yaygın şekilde tercih edilir. Bunlar arasında elektrikli modeli için de yoğun bir talep söz konusudur.

Kona modeli, 4.205 mm uzunluğundadır ve 1.800 mm genişliğe sahiptir. 100 kw güce sahip olan Hyundai Kona, 395 Nm tork üretebilen elektrikli bir motor modeli içerir. 0’dan 100’e 9.9 saniyede çıkabilen Kona modeli, 305 km menziliyle ileri menzilli grupta yer alır. Yüksek menzil grubuna geçiş için Kona modelinin üst segment çalışmaları ise yakın zamanda lansmanla sunulmuştur.

Jaguar i-Pace

Jaguar marka araçların yoğun rağbet gördüğü ülkemizde elektrikli araç sahibi olmak isteyenler için de i-Pace modeli satışa sunulmuştur.

Jaguar i-Pace modelleri 4.862 mm uzunluk, 2.139 mm genişlik ölçülerine sahip ve 1.565 mm yüksekliğinde otomobillerdir. Ayrıca bu araçlar 0’dan 100’e 4.8 saniyede çıkabilir ve menzil değeri 470 km olarak ölçülmüştür. 696 Nm tork üreten elektrikli motoruyla öne çıkan i-Pace modeli 200 km/s hıza ulaşabilir.

BMW i4

Türkiye’de en fazla tercih edilen araç markalarından biri BMW’dir ve elektrikli araç modeliyle de bu talep yoğunluğunu sürdürmeyi başarmıştır. i4 modeliyle elektrikli araç piyasasına giriş yapan BMW’nin bu modeli; 544 beygir gücündedir. Ayrıca 795 Nm tork üretebilen araç 0’dan 100’e 3.9 saniyede çıkabilir ve menzil değeri 521 kilometredir. Maksimum hız değeri i4 modellerde 225 kilometreye ulaşabilir.

Mercedes-Benz EQA

Araç markaları arasında en köklü ve en çok tercih edilen alternatiflerden biri Mercedes-Benz'dir. Elektrikli araçlar için sayısız alternatif sunan markanın bu kategorideki en gözde modeli ise EQA modelidir. 215 kw güce sahip motoruyla beklentileri karşılayan EQA modeli, 0’dan 100’e 6 saniyede çıkar ve 160 km/s hıza ulaşabilir.

TOGG T10X

Türkiye’nin elektrikli araç piyasasındaki marka değeri TOGG, kısa sürede üretim ve tasarımda çığır açan bir otomobil olarak karşımıza çıktı. Elektrikli otomobil modellerinin tümünde olduğu gibi TOGG için de yeni nesil teknolojiler kullanıldı ve birbirinden farklı modellemelerle tüm beklentilere cevap verildi. T10X TOGG modeli, elektrikli araç alternatifleri arasındaki en tasarruflu modellerden biridir ve aynı avantajı fiyatlandırma konusunda da sunar.

TOGG T10X modeli 88.5 kWh haznesi sayesinde 521 km menzil sunar ve yüksek kapasiteli menzil grubunda yer alır. 350 Nm tork üretebilen yeni nesil motoruyla üstün performans sağlayan T10X modeli 218 beygir gücündedir. Elektrikli araçlar arasında hem yeni nesil teknolojileri yansıtan hem de üstün motor performansı sunan modellerden biri olarak yerini almıştır.

Araç alım-satımlarında devasa bir sektör olan ikinci el araç alım satımı; çeşitli kategorilerde değerlendirmelerin gerekli olduğu alışverişlerden biridir. Bu nedenle ikinci el araç satın alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi edinmek, araç alıcılarının avantajlı olmasını sağlar.

İkinci el araç alacak olan kişilerin dikkat etmesi gerekenler genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

• Araç alımı için gereken bütçenin belirlenmesi

• Alınmak istenen modelin önceden araştırılması

• Araca ait tüm belgelerin ve evrakların kontrol edilmesi

• Aracın fiziki incelemelerinin gün ışığında yapılması

• Satıcıyla iletişimde sorulması gereken soruların belirlenmesi

• Tramer ve hasar kaydı sorgusunun yapılması

• Araç ile test sürüşü yapılması

İkinci el araç almadan önce dikkate alınması gereken en önemli unsurlardan sonuncusu ise aracın profesyonel bir firmada ekspertiz testine sokulmasıdır. Çünkü araçların fiziki performansı ve mevcut potansiyeli profesyonel firmalar tarafından yapılan testlerle ekspertiz raporunda bildirilir. Bu raporlar sayesinde aracın fiyatından model durumuyla uyumuna, test sürüşü öncesi sağlığından fiziki incelemelerdeki performansına kadar pek çok kategori belirlenebilir.

1. Bütçenizi Belirleyin

Her alışveriş sürecinde olduğu gibi ikinci el araç alım sırasında da bütçe belirlemek en önemli konulardan biridir. Alıcıların mevcut bütçeleriyle almak istedikleri araç arasında uyum yakalaması alım sürecinde avantajlı olmalarını sağlar. Bu nedenle hangi modele ya da hangi araç türüne sahip olmak istediğine karar vermeden evvel alıcıların mevcut bütçelerini gözden geçirmesi gerekir. İkinci el araç almak için bütçesini belirleyen alıcılar daha sonra araç almadan önce dikkat edilmesi gerekenlere yoğunlaşmalıdır.

2. Satın Almak İstediğiniz Aracın Modelini Araştırın

İkinci el araç sektörü için ülkemizde onlarca markanın yüzlerce modeli satışa sunulur. Bu kadar fazla alternatif arasında doğru tercihi yapmak isteyenler alımdan önce hangi modele sahip olmak istediğine karar vermelidir. Bunun için de alternatifler arasında karşılaştırmalı bir değerlendirme yapmaları doğru olur. Böylece belirledikleri bütçeye uygun modelin detaylarına hakim olabilir hangi modeli istediklerine kolaylıkla karar verebilirler.

Modellerin içeriğine ilişkin bilgi sahibi olan alıcılar; aynı zamanda inceledikleri araçların mevcut durumuyla, modelden beklenilen performansı da karşılaştırabilir. Modelle ilgili edinilen bilgiler, alabilecekleri araçlar arasında işlevsel bir tercih yapmalarına yardımcı olur.

3. Aracın Tüm Evraklarını ve Belgelerini Kontrol Edin

İkinci el araç alım süreçlerinde en kritik unsurlardan biri araçlara ait belgelerin kontrol edilmesidir. Bu kontrollerin odağında araçların şasi numarası ve motor numaralarının ruhsat belgeleriyle uyumlu şekilde olup olmadığı yer alır. Çünkü bazı araçlarda şasi numarası ve motor numaralarıyla ruhsata kaydedilen belge numaraları arasında uyumsuzluk veya sahtecilik riski söz konusu olabilir.

Kontrol sonrasında şasi numaralarıyla ruhsata kaydedilen belgenin numaraları arasında uyumsuzluk olması halinde araç alımının durdurulması gerekir. Aksi durumlarda belgede sahtecilik riski taşıyan bu alımlardan dolayı maddi zararlarla karşılaşılabilir.

Örneğin aracın daha önceki işlemlerine ilişkin belgelendirme ile aracın karşılaştırmaları uyumsuzsa; kullanım sırasında bu işlemlere bağlı sorunlar yaşanabilir. Yanlış işlem yapılmış araçlar söz konusu olduğunda, alıcıların sonraki dönemlerde mali kayıplarla karşılaşma riski doğar.

4. Aracı Gün Işığında İnceleyin

Belgelerde ve kayıtlarda tüm kontrolleri yapılan araçların fiziki olarak da kontrol edilmesi gerekir. Bu kontrollerden ilki alıcı adaylarının aracı gün ışığında kontrol etmesidir. Ancak bu noktada en önemli hususlardan biri araca güneş ışığının dik geldiği zaman dilimlerinde ve dik açılardan kontrol edilmemesidir. Çünkü bu şartlarda yapılan gözlemler sırasında varsa aracın dışında bulunan küçük hasar ve boya çizikleri gözden kaçabilir. Sağlıklı bir inceleme için aracın yatay aydınlatıldığı ortamlarda incelenmesi avantaj sağlar.

5. Satıcıya Sormanız Gereken Soruları Belirleyin

Satıcılarla iletişime geçmek ve araca yönelik sorular sormak değerlendirme yaparken önemli veriler elde etmenizi sağlar. İkinci el araç alırken araç sahibine sorulması gereken sorular genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

• Aracın satış sebebi

• Satıcının aracı ne kadar zamandır kullandığı

• Daha önceki yıllarda ağır hasarlı kazaların bilgisi

• Aracın farklı sebeplerle hasar alıp almadığı

• Genel itibariyle satıcının araçtan memnuniyeti

• Motor performansı hakkında genel bilgi

• Satıcının son bakımları ne zaman yaptırdığı

Alıcılar sorulması gereken genel sorulara, varsa özel istek ve beklentilerini karşılayacak olan alternatifleri de eklemelidir. Mesela engelli kullanımına uygun araç modeli arayan kişiler, bu beklentilere uygun sorularla satıcılardan özel bilgi talep edebilir. Böylece kendi ihtiyaçlarına cevap verebilen niteliklere sahip araçları daha kolay bulabilirler.

Bireysel ve kurumsal satıcılarla iletişime geçerken bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Bireysel olarak aracını satan kişilerin özellikle aracı satma sebepleri ve memnuniyet beyanları kritik sorulardır. Ancak firmalardan alınmak istenen ikinci el araçlarda sorgulama süreci daha farklı ilerler. Yani aracın alınacağı otomotiv firmasının güvenilir ve profesyonel olmasına özen gösterilmelidir. Böylece aracı satın alırken karşılaşılabilecek riskler en aza indirgenir ve kurumsal garantörlükten faydalanabilirsiniz.

6. Tramer Kaydı, Hasar ve Kilometre Sorgulaması Yapın

Araçların önceki yıllara ait kaza kayıtları veya hasar durumları, tramer adı verilen dijital veri deposunda toplanır. Bu dijital arşiv, araç alımlarından önce alıcıların geçmiş dönem bilgilerine erişmesini sağlar. Böylece aracın özellikle fiyatlandırma ve performans verilerini kontrol etmek kolaylaşır.

İkinci el araç almadan önce almak istediğiniz aracın plakası kullanarak tramer sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Tramer kaydı sorgulamasını e-Devlet üzerinden yapabilir veya 5664’e SMS atarak tramer sorgulama işlemi talep edebilirsiniz.

7. Araç ile Test Sürüşü Yapın

Araçlara ait tüm belge ve fiziki incelemeleri yaptıktan sonra alıcıların test sürüşüne çıkması önemlidir. Beklentilerini karşılayan, model potansiyeliyle uyumlu, yol ve sürüş deneyimi tatmin edici araçlar gerçek bir test sürüşüyle tespit edilebilir. Ayrıca alıcı ile araç arasındaki kullanım uyumunu tespit etmek için de test sürüşleri kritik deneyimler arasında yer alır. Dolayısıyla ikinci el araç alırken yaptığınız incelemelerden olumlu sonuçlar aldıysanız, araçla bir deneme sürüşü yapmak bireysel görüşünüzü şekillendirir.

Test sürüşü sırasında yalnızca aracın kullanım deneyimiyle ilgili değil, sürüş performansıyla ilgili de bilgi edinilebilir. Direksiyon sallantısından vites geçişlerine, motor gücünden araç içi aksamın çalışmasına kadar pek çok değerlendirme unsurunu bizzat test etmeniz kolaylaşır. Böylece aracın kullanım uygunluğunu deneyimleyerek görüş sahibi olabilir ve alım sürecindeyken kritik verileri not edebilirsiniz.

8. Aracı Profesyonel Bir Firmada Oto Ekspertize Sokun

İkinci el araç alım-satım süreçlerinin vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri de ekspertiz değerlendirmeleridir. Profesyonel firmalar tarafından yapılan ekspertiz kontrolleri, araçların iç ve dış aksamlarından motor performansına kadar uzman görüşü almanızı sağlar. Böylece kendi gözlemleriniz, satıcı beyanları ve teorik incelemelere ek olarak profesyonel testleri de araç bilgilerine eklersiniz. Aynı zamanda araç için belirtilen özelliklerin tam anlamıyla çalışıp çalışmadığı da bu değerlendirmelerle tespit edilir.

Ekspertiz hizmeti alırken alanda uzman firmaları tercih etmek değerlendirme sürecinde güvence sağlar. Profesyonel araç gereçlerle ve bilirkişiler aracılığıyla yapılan ekspertiz değerlendirmeleri, gerçek verilere ulaşmanız için gereklidir. Bu sebeple hizmet sağlayıcı tercihinde alanın en iyi temsilcileriyle iletişime geçmeniz önem taşır. Dynobil Oto Ekspertiz hizmetlerine başvurarak, araç değerlendirmelerinde profesyonel hizmet anlayışının ve nitelikli test süreçlerinin avantajlarına ulaşabilirsiniz.

Araç bakımı ve onarımının nitelikli şekilde ve zamanında yapılması oldukça önemlidir. Bu süreçlerin kurgulanması sırasında en kritik unsur ise yapılan testler ve mekanik tetkiklerdir. Çünkü testler sonrası elde edilen veriler, bakım ve onarım detaylarının belirlenmesini sağlar.

Doğru şekilde belirlenmiş motor sorunlarına, yerinde ve nitelikli müdahalede bulunmak kullanım avantajı sağlar. Motorun ömrünü uzatır ve olası maliyetlerin önüne geçer. Söz konusu bakım süreçleri için ihtiyaç duyulan tetkikler, araç motor performansı için yapılan testlerdir.

Motor performans testi, dinamometre adı verilen özel cihazlar kullanılarak yapılan testlerden biridir. Manuel veya otomatik araçlarda, önden yahut arkadan çekişli araçlarda farklı test başlıkları bulunabilir. Ancak uygulamalarda temel amaç motor gücünün ve performans hacminin test edilmesidir. Minimum hata payıyla yapılan testler, motor gücünün ve mevcut performansının grafiklerle birlikte raporlanmasını sağlar.

Motor Performans Testi Nedir?

Araç motor performans testi; motorlu taşıtlar üzerinde yapılan ve ateşleme, yakıt emiş gücü gibi kategoriler başta olmak üzere pek çok başlık için veri toplanmasını sağlayan testtir. Bu testin sonucunda motorun performansına ilişkin bilgiler grafikler şeklinde raporlandırılır. Söz konusu test bölgelerinde varsa arızaların tespiti için de performans testi verileri incelenir. Arıza tespiti için özel aparat ve gereçler kullanılır.

Motor gücünün ve torkun ölçümü için yapılan performans testleri aynı zamanda motordaki detay bölümleri de analiz eder. Detay bölümlerin işlevleri ve standart performans beklentisine olan oranları, test sonucu alınan raporda başlıklar halinde belirtilir.

Motorun kullanım ömrünün hesaplanması, olası hasar ve arızaların tespiti, performans beklentisi ve mevcut performansın karşılaştırılması için bu testlerin düzenli şekilde yapılması önem taşır.

Motor Performans Testi Nasıl Yapılır?

Motor performans testi için dinamometre adı verilen özel cihazlar kullanılır. Bu cihazlar motorun performansı sırasında ortaya konulan verileri kayıt altına alır. Alınan kayıtlar daha sonra standart verilerle karşılaştırılır ve rapor haline getirilir. Aynı zamanda grafikler halinde de ölçüm verileri rapora eklenir.

Motorların önden veya arkadan çekişli olması, otomatik ya da manuel vitesli dizaynı standart verilerde değişkenlik yaratabilir. Yapılan testler motorun türü ve hacmine göre analiz edilir. Motor kompresyon testi gibi kritik değerlendirme ölçütleri için profesyonel hizmet sağlayıcılar tercih edilmelidir. Böylece güvenli hizmet avantajlarından faydalanılabilir.

Motor Testi ile Nelere Bakılır?

Motor contra testi ve performans ölçümünü baz alan hemen hemen tüm testler, bilgisayar destekli cihazlarla yapılır. Yeni nesil test, bakım ve onarım hizmetlerinde otomotiv sektörü teknolojik dönüşümler yaşamıştır. Bunun sonucu olarak performans ölçümleri için tasarlanan gereçler de genel olarak bilgisayar kontrol ve desteğiyle kurgulanır.

Motora ve bağlı aksamlara yerleştirilen aparatlar ile veriler bilgisayar ortamına aktarılır. Motorun beyin parçaları, bu testlerde bakılan ilk parçalardır. Sonrasında motor gücünü destekleyen yan aparatlar da teste tabi tutulur.

Ekspertiz Motor Testi Fiyatları

Motor performans testi yaptırmak isteyenler için kritik konuların başında fiyatlandırma ölçütleri gelir. Motor arıza, rutin testleri veya performans odaklı testler kapsam ve türe göre farklı fiyatlandırılır. Çünkü her biri için ihtiyaç duyulan aparat, malzeme veya uzman personel farklıdır. Bu durum fiyatlandırma kriterlerine etki eder.

Ekspertiz motor testi fiyatları hizmet sağlayıcılara bağlı olarak da farklılık gösterebilir. Araç sahipleri profesyonel hizmet sunan ve makul fiyatlandırma avantajlarına sahip firmaları tercih etmelidir.

Motor Dyno Testi Zararlı Mıdır?

Dyno testi olarak adlandırılan ve dinamometre kullanılarak yapılan testlerin zararlı olduğuna yönelik görüşler yanlıştır. Bu testin şanzıman sistemine veya motor aksamına herhangi bir zararı yoktur. Araçlardaki duman atma, motordan hava üfleme ve yağ kaçakları gibi sorunların ortaya çıkışıyla birlikte dyno testinin yapılması gerekir. Bu test sonrasında elde edilen veriler ile bakım ve onarım süreci başlar.

Nitelikli bakım ve onarım süreçlerinde testlerden elde edilen profesyonel ön veriler gereklidir. Bu nedenle arıza ve kaçak belirtileri gösteren motorlar için performans testleri yapılmalıdır. Herhangi bir arıza, kaçak ya da performans düşüklüğü bulunan araçların verimli şekilde çalışması için bakıma alınması şarttır. Bu bakım süreçlerinin profesyonel biçimde kurgulanması ise yapılan öncül testlere bağlıdır. Dyno testi öncül testler arasındadır ve bu test ile elde edilen veriler onarım sırasında kritik öneme sahiptir.

Motor Gücü Yüzdesi Kaç Olmalıdır?

Araç kullanımının beklenen performansa erişmesi için bazı test ve ölçümlerin yapılması gerekir. Periyodik bakım ve kontroller başta olmak üzere belirli aralıklarla yapılan bu testler, motor performansı hakkında bilgi sağlar. Ayrıca araçta bazı belirtilerin ortaya çıkmasıyla da motor kaçak testi, dyno testi ve performans testi gibi özel kategorilerde yer alan ölçümlere ihtiyaç duyulabilir.

Motor yüzdesi olarak bilinen ölçümlere de bu testler sırasında ulaşılabilir. Araçlarda ortalama motor yüzdeleri %85 oranında olmalıdır. Bu oranın altında verilere sahip motorların, performans düşüklüğündeki sebepler araştırılarak bakım süreci başlatılır.

Bakım onarım süreçlerinde verimli uygulamaların yapılabilmesi için performans ölçümünün profesyonel şekilde yapılması şarttır. Motor yüzdelerinin ölçümü için de uzman denetimi ve yeni nesil gereçlere ihtiyaç duyulur.

Ölçüm sonrası %85’in altında çıkan motor yüzdesine sahip araçların sorunları özel testlerle tespit edilebilir. Söz konusu arıza ve sorunların giderilmesi için alanda uzman hizmet sağlayıcılar tercih edilmelidir. Böylece uzun vadede aracın kullanım performansı ve olası maliyetler konusunda avantaj sağlanabilir.

Siz de motor testi ve aracınızın diğer bakımları için 15 yıllık deneyimi ve uzman kadrosu ile hizmet veren Dynobil Oto Ekspertiz’i tercih edebilir, profesyonel hizmet almanın avantajını yaşayabilirsiniz.

Araçların kullanım durumunu tespit etmek için uzmanlar tarafından yapılan incelemeler ekspertiz işlemi olarak adlandırılır. Bu işlemlere araç alım-satım süreçlerinde ve ara kontroller sırasında ihtiyaç duyulur. Alım-satım süreçlerinde oto ekspertiz işlemlerinin yapılmasındaki temel amaç, alıcıların araçlarda herhangi bir kullanım sorunu yaşamayacağına dair güvence istemesidir.

Farklı zaman dilimlerinde ise rutin olarak ekspertiz kontrolü yapılabilir. Kaza sonrası onarımın ardından bilirkişiler tarafından aracın denetimi sağlanarak ekspertiz raporu çıkarılabilir. Oto ekspertiz fiyatları uygulama detayları ve merak ettiğiniz tüm başlıklar için yazımızı inceleyebilir aradığınız soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.

Oto Ekspertiz Nedir?

Oto ekspertiz, araçlar konusunda uzman olan kişilerin yaptığı incelemelerle araç sağlık durumunun ortaya koyulduğu süreçler ve süreçlerin sonuçlarını içeren raporlardır. Oto ekspertiz işlemlerinde temel amaç araçların sağlık durumunun incelenmesi ile birlikte kullanım sorunlarına yönelik ya da mevcut risklere dair bilgilendirme yapmaktır. Oto ekspertiz işlemleri, ekspertiz sertifikası bulunan özel yetkili firmalar tarafından gerçekleştirilir.

Oto Ekspertiz Nasıl Yapılır?

Oto ekspertiz işlemleri için araçlar gerekli donanımlara sahip denetim şubelerine götürülür. Bu şubelerde araçların incelenmesi sırasında kullanılan profesyonel araç-gereçler ve test alanları yer alır. Sağlıklı değerlendirmelerin yapılması için araçların pek çok testten geçmesi ve beklenilen performansı göstermesi gerekir.

Oto ekspertizden önce araçların temizlik işlemlerinin araç sahipleri tarafından yapılması önemlidir. Çünkü ekspertiz testlerinden biri otomobillerin boyalarına yöneliktir ve araçların bu hizmet sırasında temiz olması gerekir. Boya kontrollerinin ardından en yaygın ekspertiz testlerinden biri araçların süspansiyonları için yapılır. Teker kontrolü ve direnç testinin ardından aracın fren testlerine başlanır.

Fren testlerini tamamlayan araçlar, testten geçtikten sonra son olarak dyno testine tabi tutulur. Dyno; araçların sahip olduğu tüm motor potansiyelinin sınırlara kadar zorlandığı testtir. Oto ekspertiz testleri tamamlanan araçlar için yapılan değerlendirmelerin sonucu bir raporla belirtilir.

Oto Ekspertiz Yapılırken Kullanılan Araçlar Nelerdir?

Ekspertiz süreci, araçların mevcut potansiyelini ortaya koymak veya alınan hasarın boyutlarını tespit etmek için yapılan testlerden oluşur. Bu testlerin gerçekleştirilmesi için hizmet veren firmada çeşitli profesyonel araçlar ve özel test alanları yer almalıdır.

Farklı bölümlerin detaylı testleri bu araç-gereçler kullanılarak yapılır ve alınan sonuçlar rapora eklenir. Oto ekspertiz firmaları yapılan test ve denemeleri olması gereken standartlara kıyasla “uygun” veya “uygun değil” şeklinde beyan eder.

Oto Ekspertiz Ne Kadar Sürer?

Oto ekspertiz firmaları araçların detaylı test ve deneme süreçlerinden geçtiği işlemlerin ardından raporlama yapar. Bu raporların oluşturulması dahil olmak üzere oto ekspertiz işlemleri yaklaşık olarak bir saat sürer. İşlemlerin tamamlanması ve raporlamanın yapılmasıyla birlikte, ekspertiz değerlendirmeleri yazılı biçimde araç sahibine teslim edilir.

Araç sahipleri, oto ekspertiz raporunu çeşitli amaçlarla belgelendirme için kullanmaya hemen başlayabilir. Çünkü ekspertiz raporları verildikleri andan itibaren geçerlidir ve belge beyanında kullanılması için ayrıca onay alınması gerekmez. Yaklaşık bir saatlik deneme, test ve tahlil işlemleriyle tamamlanan işlemler oto ekspertiz Bursa şubeleri veya hizmet veren diğer il şubelerinden teslim alınabilir.

Oto Ekspertiz Ne Zaman Yapılmalı?

Oto ekspertiz işlemleri dönemsel olarak yapılması gereken işlemler değildir. Bu işlemlere ihtiyaç halinde başvurulur. Herhangi bir dönemi beklemeksizin, hatta ardışık olarak farklı firmalara ekspertiz işlemi yaptırılabilir.

Alım-satım işlemleri ağırlıklı olmak üzere ekspertiz hizmetine ihtiyaç duyulan pek çok alan vardır. Rapor beyanı gereken diğer süreçlerde de ekspertiz hizmeti alınabilir. Oto ekspertiz İzmir veya diğer şehirlerde hizmet veren profesyonel kuruluşlara başvurarak dilediğiniz zaman diliminde ekspertiz hizmeti talep edebilirsiniz.

Oto Ekspertiz Ücretini Kim Öder?

Oto ekspertiz ücretleri ve bu ücretin ödenmesine dair detaylar sıklıkla merak edilen konular arasında yer alır. Ekspertiz hizmetlerine ait ücretlendirmeler firmalara göre farklılık gösterebilir. Ancak ödeme işlemleri talepte bulunan kişi tarafından yapılır.

Örneğin; alım-satım işlemi için yapılan oto ekspertiz hizmetini satıcı, aracın genel durumunu ispat etmek için talep ediyorsa ücret ödemesini satıcı yapar. Ancak bu işlemi alıcı araca yönelik daha detaylı bir bilgi edinmek için kendisi yaptıracaksa ücret ödemesini alıcının yapması gerekir. Oto ekspertiz Antalya ya da farklı şehirlerdeki ekspertiz şubelerinde hizmet bedelinin ödenmesiyle ilgili sorumluluk, hizmeti talep eden kişiye aittir.

Oto Ekspertiz Fiyatları

Oto ekspertiz hizmetlerine ilişkin yapılan araştırmalarda en sık sorulan soruların başında ücret tarifeleri yer alır. Çünkü talep edilen hizmetin kapsamına bağlı olarak oto ekspertiz ücretleri de farklılık gösterir. Araçların değerlendirme kategorilerine bağlı şekilde belirlenen oto ekspertiz fiyatları, firmadan firmaya da farklılık gösterebilir.

Oto ekspertiz uygulamalarında fiyata etki eden hizmet paketi içerikleri genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

• Motor kontrolleri

• Mekanik kontroller

• Kaporta denetimi

• Araç altı kontrolü

• İç dış mekanik aksam denemesi

• OBD arıza tespiti

• Dyno testi

• Airbag kontrolleri

Bazı firmalar hizmet paketlerine araç denetiminin yanı sıra ek hizmetler de dahil edebilir. Bu durumda alınan hizmetin fiyatlandırması da farklı hesaplamalara tabi tutulur. Araç sahiplerinin fiyatlandırma kriterleri ve alınan hizmet içeriğine ilişkin firmadan bilgi talep etmesi bu açıdan önem taşır.

Güvenilir Oto Ekspertiz Çözümleri: Dynobil Oto Ekspertiz

Oto ekspertiz işlemlerinde alan uzmanlığı ve profesyonel hizmet anlayışı son derece önemlidir. Araçların ekspertiz denetimlerinin eksiksiz şekilde yürütülmesi, kullanılan araç-gereç ve uygulayıcıların alan uzmanlarından oluşması şarttır. Bu sebeple hizmet sağlayıcı tercihinde alanın en iyi temsilcileriyle çalışmak avantaj sağlar.

Oto ekspertiz Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin her ilinde hizmet veren Dynobil, 15 yıllık deneyimi ile araç alım-satım işlemlerinde profesyonel hizmet almanızı sağlar. Güvenilir ve profesyonel hizmet anlayışıyla ekspertiz işlemlerinizi gerçekleştirmek için Dynobil Oto Ekspertiz hizmetlerinden faydalanabilir, bu avantajların tümüne kolaylıkla erişebilirsiniz!

Trafikte sürücüler ve yolcuların güvenliği açısından araçların bakım ve onarım süreçleri hayati önem taşır. Araç bakımları belirli aralıklarla ve profesyonel şekilde yapılmalıdır. Bu sayede ortaya çıkabilecek olası riskler önlenir. Aynı zamanda mevcut sorunların tespiti de kolaylaşır.

Araçlarda yaşanan arıza veya performans düşüklükleri ilerlemeden müdahale etmek için öncelikle “periyodik bakım nedir ve nasıl yapılır?” sorularının cevaplanması gerekir. Periyodik bakıma dair tüm uygulama detaylarına yazımızı inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Periyodik Bakım Nedir?

Belirli zaman aralıklarıyla ve araçların farklı ihtiyaçlarına yönelik olarak yapılan bakımlara periyodik bakım adı verilir. Araç periyodik bakım işlemlerinde temel amaç, mevcut arıza ve riskleri tespit ederek müdahale etmektir. Bu sayede olası ileri seviye mekanik sorunlar ve araç performansı düşüklükleri engellenir. Böylece araçlarda tam performans çalışma ve arızalara bağlı maliyetlerin ortadan kalkması gibi önemli avantajlar elde edilir. Araç sahiplerinin periyodik bakım hizmetlerine düzenli şekilde başvurması gerekir.

Periyodik Bakım Neden Önemlidir?

Araç periyodik bakım seti ve profesyonel gereçlerle yapılan uygulamalar, araçların olası risklere karşı korunmasını sağlar. Kullanıma, hasara veya zamana bağlı performans kayıpları ya da arızalar; araçların zarar görmesine neden olur. Bu zararlar hem araç değerini hem de kullanım konforunu olumsuz etkiler.

Aynı zamanda kullanım sırasında yaşanabilecek olası sorunlar hayati risklere neden olabilir. Sonuç olarak periyodik bakımlar olası riskleri ortadan kaldıran kritik bakım kategorilerinde yer alır ve araç sahiplerinin bu periyoda uyması önem taşır.

Periyodik Bakım Neleri Kapsar?

Araç periyodik bakım listesi, bu konu hakkında fikir edinmek isteyenler için önemli başlıklardan oluşur. Genel olarak periyodik bakım uygulamalarında yapılan işlemler ve testler şu şekilde sıralanabilir:

• Motor yağı testleri ve filtre değişimleri: Motor yağı, mekanik sistemlerin sürtünmeden korunması için kullanılan karışımlardan biridir. Bu sıvılar sayesinde pistonlar başta olmak üzere kritik mekanik parçalar, sürtünmeden ve tam performans çalışır. Ancak zamana ve kullanım kilometresine bağlı olarak motor yağı eskir ve değişmesi gerekir. Periyodik bakım sırasında motor yağı kontrolü yapılarak ömrünü tamamlayan yağlar değiştirilir. Aynı uygulama filtreler için de geçerlidir.

• Hava filtresi kontrolleri: Hava filtrelerinin temel işlevi motorlarda bulunan yanma odaları için temiz hava güvenliğini sağlamaktır. Odaya giren havada herhangi bir tortu ya da zerre olmamalıdır. Filtreler bu geçişi engellemek için kullanılır ve periyodik bakımlarla dolan filtreler değiştirilmelidir. Periyodik bakım testi sırasında filtrelerin performansı ölçülerek değişim gerekliliği saptanabilir.

• Yakıt filtresi kontrolü: Motorlarda kritik filtreleme sistemlerinden biri yakıt filtresidir. Yakıtlara herhangi bir bulaş olmaması için kullanılan filtreler zamana ve kullanıma bağlı şekilde ömrünü tamamlar. İşlevini yitiren filtrelerin periyodik bakım sırasında değişmesi sağlanır. Böylece aracın yakıt kullanım güvenliği temin edilir.

• Sıvı kontrolleri: Araçların motor performansı, çeşitli görevler için kullanılan sıvılarla ilişkilidir. Bu özel karışımlardan bazıları sürtünme ve aşınma gibi riskleri ortadan kaldırırken bazıları güdümleyici özelliktedir. Dolayısıyla her sıvı türü için periyodik bakım ve değişim gerekir. Ömrünü tamamlayan veya eksilen sıvılar için gereken müdahale, periyodik bakım sırasında yapılır.

• Fren sistem bakımları: Araç kullanımında hayati sistemlerden bir diğeri frenlerdir. Frenler zamanla mekanik aksamlarında yaşanan aşınma nedeniyle aparat değişikliğine ihtiyaç duyar. Dur – kalk ihtiyacı için en mühim aksam olan frenlerin aparatlarının testleri ve değişimi periyodik bakım ile sağlanır.

• Aydınlatma kontrolleri: Sürüş konforu ve güvenlik ihtiyaçları için önem arz eden aydınlatma sistemleri ve far ayarları periyodik bakım hizmetleri arasında yer alır. Aydınlatma kontrolleri yapılan araçlar, kullanım güvenliği ve sürüş konforu açısından nitelik kazanır.

Günlük – Haftalık – Aylık Periyodik Bakımlar Hangileridir?

Periyodik bakım süreçleri belirli zaman aralıklarıyla gerçekleşir. Bu bağlamda periyodik bakımlar; günlük, haftalık ve aylık olarak üç temel kategoride incelenir. Günlük periyodik bakım ihtiyaçları araç sürücüleri tarafından da rahatlıkla karşılanabilir. Haftalık ve aylık periyodik bakım ihtiyaçları ise alanda uzman hizmet sağlayıcılar tarafından gerçekleştirilmelidir.

Günlük Bakım

Günlük olarak yapılması gereken bakım ve kontroller araç sahiplerinin kolaylıkla yapabileceği işlemlerdir. Araçların ihtiyaç duyduğu günlük periyodik bakım gereksinimleri şu şekilde sıralanabilir:

• Lastiklerin hava kontrolü

• Lastik üzerinde herhangi bir hasar veya yağ izi olup olmadığının incelemesi

• İkaz lambalarının çalışmasına dair gözlem

• Ayna açılarının uygunluğu

• Far lambalarının performans gözlemi

Günlük olarak havalandırma mazgallarının doluluk durumu da araç sahipleri tarafından test edilebilir. Araçların ihtiyaç duyduğu günlük periyodik bakımların yapılması, kullanım güvenliği ve konforunu artırır.

Haftalık Bakım

Araçlarda haftalık bakım için gereken denetim başlıkları şu şekilde sıralanabilir:

• Yağ kontrolleri

• Motor yağı kaçak testi

• Hidrolik yağının doluluk oranı testi

• Eksik hidrolik yağının dolumu

• Radyatör suyu kontrolü

Araçların haftalık periyodik bakımlarına diğer sıvı türlerinin kullanım durumu ve doluluk oranı testleri de dahil edilebilir. Periyodik bakım fiyatları haftalık bakım ihtiyaçlarının kapsamına göre farklılık gösterebilir.

Aylık Bakım

Araç kullanımının en önemli periyodik bakım türlerinden biri aylık bakım süreçleridir. Çünkü aylık periyodik bakımda, araçların önemli bölümlerine yönelik kritik değerlendirmeler yapılır. Orta ve uzun vadede aracın ihtiyaçları belirlenir ve arızalara müdahale edilir.

Aylık periyodik bakım sırasında alınan hizmetler genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

• Lastik diş derinliğinin uygunluk kontrolleri

• Diş derinliği uygun olmayan lastikler için raporlama

• Araç iç temizliği

• Kaporta boyalarında meydana gelen çizikler için kontrol

• Emniyet kemeri performans testi

• Silecek lastik kontrolleri

• Jant temizliği

Aylık periyodik bakımlar sırasında kontrol edilen bölümlerden biri de aküdür. Aracın ilk çalışma anından itibaren tüm elektrik ihtiyacını karşılayan akülerin düzenli aralıklarla bakıma alınması son derece önemlidir. Bu bağlamda araç sahiplerinin aylık periyodik bakım işlemlerini aksatmaması gerekir.

Periyodik Bakım Ne Sıklıkta Yapılmalıdır?

Uzman teknisyenler ve profesyonel araç - gereçlerle yapılan periyodik bakım uygulamaları belirli zaman dilimlerinde tekrar edilir. Araç sahiplerinin bu işlemleri zaman döngüsünü aksatmadan gerçekleştirmesi, araçlarda güvenlik ve konfor beklentilerinin karşılanması açısından hayatidir.

Periyodik bakımlar günlük, haftalık ve aylık olarak yapılır. Aynı zamanda km bakımı adı verilen periyodik bakımlar için belirli bir kullanım limiti baz alınır.

10 bin bakımı olarak da bilinen periyodik bakımlar için araç sahipleri her on bin km’lik kullanımdan sonra periyodik bakım hizmeti almalıdır.

Periyodik Bakımda Kontrol Edilen Parçalar Nelerdir?

Periyodik bakım süreçlerinde araçların mekanik parçaları ve motor aksamları kontrol edilir. Aynı zamanda akü ve fren sistemleri gibi araç için hayati önem taşıyan bölümler de yine periyodik bakım sırasında teste tabi tutulur. Bu testler sonrasında tespit edilen arızalar veya sorunlar, bakım sürecinde çözülür. Aracın güvenliği ve kullanım konforu için profesyonel müdahalede bulunulur.

Periyodik Bakım Yapılmazsa Ne Olur?

Periyodik bakımların aksatılması ya da yapılmaması, zamana ve kullanıma bağlı arıza riskini artırır. Öte yandan araç aksamlarının yaşadığı sorunlar varsa bu sorunların ileri seviyeye ulaşmasına neden olur. İlerleyen arızalar nedeniyle aracın motor bölümünde geri dönüşü olmayan hasarlar yaşanabilir. Bu risklerin ortadan kaldırılması için periyodik bakımın aksatılmaması gerekir.

Periyodik Bakım Fiyatları

Araç periyodik bakım fiyatları alınan hizmetin kapsamına göre değişiklik gösterir. Haftalık periyodik bakım fiyatlandırması ile aylık periyodik bakım fiyatı birbirinden farklıdır. Çünkü bu hizmetler sırasında yapılan test ve müdahale boyutu da aynı değildir. Dolayısıyla fiyatlandırma kriterleri alınan hizmetin kapsamına bağlıdır.

Aynı zamanda hizmet sağlayıcı tercihi de fiyatlandırma alternatiflerini etkiler. Araç sahipleri alanda uzman hizmet sağlayıcıların sunduğu, uygun fiyatlandırmaya sahip periyodik bakım hizmetlerini tercih etmelidir.

Dynobil Oto Ekspertiz ile aracınızın periyodik bakımlarını güvenle yaptırabilirsiniz. Sektördeki 15 yıllık tecrübesi ile hizmet veren Dynobil, uzman kadrosu sayesinde aracınız için ihtiyacınız olan tüm bakım ve onarım işlemlerini profesyonel hizmet ile almanızı sağlar.

Araç alım süreçleri sırasında ihtiyaç duyulan en önemli bilgilerden biri araçlara ait tramer sorgulama işlemleriyle elde edilir. Bu bilgiler, aracın satın almadan önceki tarihlerde kazaya karışıp karışmadığını, sigorta işlemleriyle ilgili detayları ve herhangi bir hasarın bulunup bulunmadığını öğrenmeye yarar.

Tramer kaydının sorgulamasında elde edilen bilgiler alım-satım sürecinde fiyatların belirlenmesinden pazarlık detaylarına kadar pek çok unsuru yakından ilgilendirir. Dolayısıyla araç alım-satım sürecinde olan veya aracını satmak isteyen kişilerin “tramer kaydı nedir?” ya da “tramer kaydı sorgulama nasıl yapılır?” gibi konularda bilgi edinmesi önem taşır.

Tramer kaydına ilişkin tüm detaylara ve sorgulama sürecine dair adımlara yazımızı inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Tramer Nedir?

Tramer kaydı konusunda bilgi edinmenin ilk adımlarından biri “tramer nedir?” sorusunun yanıtını bulmaktır.

Tramer; araçların tescil tarihinden itibaren yapılan tüm sigortalarına ilişkin detayların bulunduğu ve hasar süreçlerine sebep olan kazaların kaydının tutulduğu bilgi deposu olarak tanımlanabilir.

Tramer verilerin depolanmasındaki temel amaç; araçların özellikle fiyat belirleme gibi kritik süreçlerinde rol oynayan hasar ve sigortalama gibi konularda araç sahiplerinin ve alıcı adaylarının bilgilendirilmesidir. Yeni nesil kayıt alternatiflerinin gelişmesiyle beraber tramer kaydı süreci de online adresler üzerinden beyan edilir. Tramer kaydı sorgulama işlemleri de yine online kanallar aracılığıyla yapılabilir.

Tramer Kaydı Nedir?

Tramer kaydı sorgulama işlemleri yapılmadan önce dikkate alınması gereken kavramlardan biri tramer kaydıdır. Tramer kaydı; aracın daha önceki tarihlerde karıştığı kazalar veya farklı sebeplerden aldığı hasarlarla ilgili bilgi verir.

Özellikle araç fiyatlarının belirlenmesi veya geçmiş dönem hasar limitlerinin öğrenilmesi için tramer no ile kayıt sorgusu yapılabilir. Böylece aracın daha önceki hasar ve kaza kayıtları döküm halinde ve detaylı şekilde incelenebilir.

Tramer Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tramer kaydı sorgulama e-Devlet, SMS ve online yollarla olmak üzere üç farklı alternatife sahiptir. Bu üç kategori üzerinden araçların geçmiş dönem tramer kayıtlarına ve detaylarına ulaşılabilir. Ayrıca varsa kayıtların dökümüne ulaşılabilir. Çeşitli işlem ve incelemeler için ihtiyaç duyulan tramer kaydı dökümleri, çıktı alınarak beyan edilebilir.



Plakadan Tramer Sorgulama

Tramer no sorgulama veya tramer kaydı öğrenme işlemlerinin tümünde plaka bilgisine ihtiyaç duyulur. Çünkü plakalar, araçların kimliği anlamına gelir ve yapılan kayıtlar, plakalar üzerine yapılır. Bu durum tramer kaydı için dikkate alınan hasar ve kazalarda da geçerlidir.

Bir araç kazaya karıştığında veya farklı sebeplerle hasar aldığında, araca ait kayıtlar plaka üzerinden yapılır. Bu kayıtlara ulaşmak için gereken tramer sorgulama sürecinde de plaka bilgisi kullanılmalıdır. Plakadan tramer sorgulama işlemleri için iki ana kaynak e-Devlet platformu ve SMS ile sorgulama sistemidir.

SMS ile Tramer Sorgulama

Özellikle ikinci el araç alım-satım süreçlerinde kritik bilgilendirme kategorilerinden biri tramer kaydıdır. Tramer kayıtları, aracın önceki dönemlerde gerçekleşen kaza durumlarını içerir. Aynı zamanda aracın farklı sebeplere bağlı olarak aldığı hasarlar ve bu hasarların maddi karşılıkları da yine tramer kaydı üzerinden belirtilir.

Tramer kaydı sorgulama SMS yoluyla yapılabilir. SMS ile tramer kaydı sorgulamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Plakadan hasar sorgulama yapmak için aracın plakasını bitişik olarak yazıp 5664’e SMS göndermeniz yeterlidir.

• Araçta değişen parça olup olmadığını öğrenmek için “PARÇA” boşluk “PLAKA NUMARASI” yazarak 5664’e SMS gönderebilirsiniz.

• Satın alacağınız araç kaza geçmişine sahipse, hasarlı olan parçaları ve değişim durumlarını öğrenmek için “PARÇA” boşluk “PLAKA NUMARASI” boşluk “HASAR TARİHİ’’ yazan mesajı 5664’e gönderebilirsiniz.

e-Devlet Üzerinden Tramer Sorgulama

Tramer kaydı sorgulama işlemleri için geleneksel yöntemlerin aksine e-Devlet üzerinden birkaç dakikada bilgi sahibi olabilirsiniz. e-Devlet üzerinden tramer sorgulama yapmak için sırasıyla aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:

• İlk olarak e-Devlet sistemine şifreniz ile giriş yapın.

• Ana sayfada yer alan “e-Hizmetler” butonuna tıklayın.

• Açılan ekrandan “Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi” bölümünü seçin.

• Ekrana gelen listeden “Trafik Poliçe ve Hasar Bilgisi Sorgulama” başlığını seçin.

• Son olarak açılan ekrana plaka numarasını yazarak “Sorgula” butonuna tıklayın.

Tramer Belge No Nedir?

Tramer belge no, kayıt sorgulama süreçlerinde sıklıkla karşılaşılan kavramlardan biridir. Bu belge numaraları tramer kayıtlarının araştırılması ve belge dökümlerinin alınması adına önem taşır. Tramer no sorgulama işlemi yapmak için poliçe bilgilerinin takip edilmesi gerekir.

Tramer belge no; trafik sigorta bilgi ve gözetiminden sorumlu kamu kurumu tarafından verilen numaradır. Bu numaralara araçların karıştığı kaza sonrası tutulan tespit tutanağı için de ihtiyaç duyulur.

Tramer Belge No Nerede Yazar?

Tramer belge no sorgulama işlemleri e-Devlet kanalı üzerinden yapılabilir. Bu belge numaraları yalnızca aracın önceki dönem kayıtlarına erişmek için değil, tespit tutanakları doldurulurken de kullanılır.

Tramer belge no sorgulama işlemlerini e-Devlet dışında yapmak isteyenler SMS ile kayıt sorgulama sırasında da belge numarasını öğrenebilir. Tramer belge numaraları trafik sigortasının işlem kaydı için gereklidir ve iki sorgu kanalından da öğrenmek mümkündür.

Aracın kazaya karışmasının ardından sürücüler tarafından karşılıklı olarak kaza tespit tutanağı tutulur. Bu belgeler hasarın sigorta tarafından karşılanması için zorunludur. Bilgi bölümüne araçlara ait tramer belge no da yazılır ve aracın trafik sigortasına ulaşılırken bu bilgi kullanılır. Daha önceki tarihlerde yapılan kayıtların incelenmesi ve kaza tespitinde kullanımı için tramer belge no bilgisinin edinilmesi gerekir.

Araç motorlarının en kritik parçalarından biri triger kayışıdır. Bu sebeple araç sahipleri, “triger kayışı nedir?” sorusuna sıklıkla cevap aramaktadır. Motor performansının yanı sıra güvenlik kriterlerinin yerine getirilmesi için de kullanılan parçaların başında triger kayışı gelir.

Krank milleri ve eksantrik mili arasındaki ilişkinin kurucusu ve koruyucu olan triger kayışının bakımı, onarımı ve değişim zamanları gibi önemli başlıklar araç sahipleri tarafından bilinmelidir. Özellikle bakım ve onarım süreçlerinde bu detaylara hakim olmak avantaj sağlar.

Triger kayışı değişimi, fiyatı, işlevi ve bakımına dair tüm cevaplara yazımızı inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Triger Kayışı Nedir?

Triger kayışı, araç motorlarında kapak bölümünde yer alan ve bazı önemli motor parçalarını aktifleştirerek motorun çalışma düzenini devam ettiren kayıştır. Eksantrik mili ile motor bloğunun en alt kısmına yerleştirilen bu aparat, krank mili çıkıntısının arasında dönerek çalışır.

Motor tiplerine bağlı olarak enine ya da boyuna yerleştirme yapılabilir. Bazı motor tiplerinde triger kayışlarının boydan yerleştirilmesi ve milleri bu şekilde aktifleştirmesi gerekir. Bazı motor formları içinse bu yerleşim enine yapılır ve miller de bu düzeneğe göre entegre edilir.

Triger Kayışı Nasıl Çalışır?

Triger kayışı çalışma düzeneğinin temeli üç parçaya dayalıdır. Gergi bilyası, devridaim pompası ve triger kayışından oluşan düzenek, krank mili ile eksantrik milini aktifleştirir. Bu bağlamda aracın hareket halinde kalması ve motor soğutma döngüsünün yaratılması da yine söz konusu düzenekle mümkündür. Hem aracın hareket halindeki güvenliğini sağlayan hem de devridaim döngüsünü pompa ile gerçekleştiren bu sistem, araçların vazgeçilmez düzeneklerinden biridir.

Triger Kayışı Ne İşe Yarar?

Triger kayışının kullanımındaki ana amaç motor parçaları arasındaki döngüyü ve senkronizasyonu sağlamaktır. Motorun en önemli parçalarından biri olan triger kayışı, parçalar arası eş zamanlı çalışma düzeninin güvencesidir. Millerin ve diğer devridaim parçalarının hareket halindeyken görevini yapabilmesi triger kayışına bağlıdır. Dolayısıyla kritik konumdaki bu parçanın bakımı ve değişimi için yapılan kontroller de son derece önemlidir.

“Triger kayışı kaç kilometrede değişir?” sorunu bu nedenle sıklıkla cevabı aranan konulardan biridir. Çünkü zamana bağlı olarak triger kayışının deforme olması, işlevsel yönlerini azaltarak motora hayati zararlar gelmesine neden olabilir.

Triger kayışının kritik görevlerinden biri de motor soğutma düzeneğinin ve soğutucu sıvının kesintisiz biçimde kullanılması için zemin oluşturmaktır. Aksi durumlarda motorun aşırı ısınması sonucu yanmalar yaşanabilir.

Triger Kayışı Ne Zaman Değiştirilmeli?

Triger kayışı sıyırması veya kopması gibi olayları yaşamamak için belirli zamanlarda triger kayışının değişmesi gerekir. Mekanik döngünün sorumlusu ve koruyucusu olan triger kayışı, zamanla aşınabilir veya kopabilir. Bu durumda söz konusu döngü ortadan kalkar ve özellikle motorun soğutma mekanizmaları durabilir. Aşırı ısınan motor parçaları aşınıp yanabilir.

Triger kayışı değişim zamanları araçların marka ve modeline göre değişmekle birlikte, araç 90 bin kilometreye geldiğinde veya 3 yıllık süre içinde triger kayışının değişmesi gerekir.

Triger Kayışı Neden Kopar?

Triger kayışı kopması genellikle aşırı aşınma veya hasar sonrası yaşanabilir. Kayış bakımının düzenli periyotlarla yapılmadığı durumlarda, sürtünme kaynaklı olarak aşınma meydana gelebilir. Yani triger kayışının belirli periyotlarla takip edilmesi ve değişim tarihine uygun müdahale edilmesi önem taşır.

Triger kayışı mekanik döngünün güdümleyicisi olarak görev alır ve bağlantı kurduğu tüm parçaları aktifleştirir. Bu durum fiziki olarak sürtünme ve aşınmaya yol açar. Dolayısıyla fiziki kuvveti artık karşılayamayan ve aşınmış triger kayışları kopar.

Triger kayışı, devridaim başta olmak üzere krank mili gibi kritik mekanik parçaların etrafında sürekli dönerek çalışır. Bu dönme kuvveti parçaların aktif kalmasını ve motor soğutma sisteminin çalışmasını sağlar. Ancak triger kayışının performansı aynı zamanda fiziki aşınma ve ısınmayı da beraberinde getirir.

Mekanik parçaların tümünde olduğu gibi triger kayışı ömrü de sınırlıdır. Bu durumda kopma olayı yaşanmadan önce kayışın bakımının yapılması veya değiştirilmesi gerekir. Yeterli kontrol ve bakımın yapıldığı triger kayışları, düzenli ve işlevsel şekilde çalışmaya devam eder. Ancak bakım ve onarım sırasında nitelikli müdahale yapılmayan ya da hatalı uygulama gerçekleşen triger kayışları çalışma kuvvetinin de etkisiyle kopabilir.

Triger kayışı sesi bu kopma anından önce yaşanan sürtünmenin de habercisi olur. Yani araç sahiplerinin mekanik döngüdeki sorunları tespit etmesi için çıkan sesler önemli habercilerdir.

Triger Kayışı Koparsa Ne Olur?

Araçların motor aksamında, herhangi bir parçanın aşınması veya bozulması tüm sistemin hasar almasına veya performans düşüklüğüne yol açabilir. Ancak triger kayışının kopması bunlardan çok daha kritik hasarlara yol açan sorunlardan biridir. Çünkü triger kayışı koparsa, özellikle aracın devridaim sistemleri aktif hale gelen güdümü yaratamaz. Bu durumda soğutma sistemi dahil pek çok mekanik döngüde durma meydana gelir. Soğutma sisteminin durması ile birlikte de motor aşırı ısınır, hatta yanma yaşanabilir.

Triger kayışı koparsa aksamaya uğrayan mekanik döngülerin yaşayacağı aşınmalar, geri dönülmez hasarlara yol açarak motor ömrünü azaltır. Bu durum mali kayıpların yanı sıra kullanım risklerine de neden olur.

Özellikle hareket halindeyken triger kayışı kopan bir motorun tüm sistemleri risk altındadır ve motorun yanmaması için aracın acilen durdurulması gerekir. Aksi durumlarda motor parçaları ve iç aksam mekaniklerinde farklı kayıplar yaşanır ve motorun çalışması mümkün olmayabilir.

Triger kayışı fiyat bakımından ortalama maliyete sahip ancak işlev açısından son derece kritik bir üründür. Dolayısıyla triger kayışı kontrollerini düzenli olarak yaptırmanız, çok daha büyük maliyetlerin ve hayati risklerin önüne geçer.

Dynobil Oto Ekspertiz, triger kayışı değişimi de dahil olmak üzere aracınız için ihtiyacınız olan tüm bakım ve onarım işlemleri için profesyonel hizmet almanızı sağlar. Siz de aracınızı gönül rahatlığıyla kullanmak, profesyonel ve uzman kadrodan hizmet almak için Dynobil Oto Ekspertiz çözümlerine başvurabilirsiniz.

İkinci el bir araç satın almak veya mevcut aracınızı satmak istediğinizde, aracınızın gerçek değerini öğrenmek önemlidir. Bu noktada, Dynobil'in oto ekspertiz hizmeti devreye giriyor. Dynobil, sektördeki deneyimi ve uzmanlığıyla, aracınızın gerçek değerini belirlemek için en doğru ve güvenilir çözümleri sunmaktadır.

Peki, Dynobil oto ekspertiz hizmeti nedir ve ne gibi avantajlar sunar? Öncelikle, oto ekspertiz, aracın mekanik, elektronik ve görsel açıdan detaylı bir incelemesini içeren bir süreçtir. Dynobil'in uzman ekibi, aracınızı titizlikle değerlendirir ve size aracınızın durumu hakkında kapsamlı bir rapor sunar.

Dynobil oto ekspertiz hizmetinin bir diğer önemli avantajı, aracınızın gerçek piyasa değerini doğru bir şekilde belirleyebilmesidir. Bu sayede, aracınızı satarken veya satın alırken doğru bir fiyatlandırma yapabilirsiniz. Dynobil'in uzman ekibi, aracınızın kilometre durumu, mekanik ve elektronik sistemlerinin durumu, gövde ve iç mekanın genel durumu gibi faktörleri dikkate alarak objektif bir değerlendirme yapar.

Dynobil oto ekspertiz hizmetinin ücretlendirme politikası, aracınızın özelliklerine ve değerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Araçların marka, model, yaş, kilometre durumu gibi faktörler, ekspertiz ücretinin belirlenmesinde etkili olabilir. Dynobil'in web sitesi veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek, aracınızın değerlendirme ücreti hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Unutmayın, Dynobil oto ekspertiz hizmeti, aracınızın tam bir değerlendirmesini sağlayarak, güvenli ve doğru bir alım-satım süreci yaşamanızı destekler. Aracınızın gerçek değerini bilmek, sizin için bir adım önde olmanızı sağlar ve doğru kararlar vermenize yardımcı olur.

Sonuç olarak, Dynobil oto ekspertiz hizmeti, araç sahiplerine ve alıcılarına güvenilir bir değerlendirme sunarak, araç alım-satım sürecinde sağlam bir temel oluşturur. Aracınızın Dynobil oto ekspertiz hizmetinden faydalanmanız, aşağıdaki avantajları da beraberinde getirir:

1. Güvenilirlik ve Şeffaflık: Dynobil, profesyonel ve deneyimli ekibiyle aracınızın her detayını titizlikle inceler ve objektif bir rapor sunar. Bu sayede, aracınızın gerçek durumu hakkında tam bir görüş sahibi olursunuz ve satış veya satın alma sürecinde güvenilir bir temele sahip olursunuz.

2. Piyasa Rekabeti: Dynobil oto ekspertiz raporu, aracınızın piyasadaki rekabetçi durumunu anlamanıza yardımcı olur. Aracınızın benzer modellerle karşılaştırılması ve fiyatlandırmanın doğru yapılması, sizi alıcılar veya satıcılar arasında avantajlı hale getirir.

3. Onarım ve Bakım İhtiyaçlarının Tespiti: Dynobil'in uzman ekibi, aracınızın mekanik ve elektronik sistemlerini detaylı bir şekilde kontrol eder. Bu sayede, aracınızın potansiyel onarım veya bakım ihtiyaçlarını önceden tespit edebilir ve gelecekte oluşabilecek sorunları öngörebilirsiniz. Bu da uzun vadede maliyetlerinizi kontrol etmenize yardımcı olur.

4. Alıcı ve Satıcı Güveni: Dynobil oto ekspertiz raporu, alıcı ve satıcı arasında güven oluşturur. Alıcılar, aracın gerçek durumu hakkında detaylı bilgi sahibi oldukları için daha güvenli bir şekilde satın alma işlemi yaparlar. Satıcılar ise araçlarının değerini doğru bir şekilde kanıtlayabilir ve potansiyel müşterileri ikna edebilirler.

5. Zaman ve Enerji Tasarrufu: Dynobil oto ekspertiz hizmeti, araç sahiplerine ve alıcılara zaman ve enerji tasarrufu sağlar. Aracınızın uzmanlar tarafından değerlendirilmesi, sizin daha sağlam bir karar vermenizi sağlar ve gereksiz araştırmalar yapmanıza gerek kalmaz.

Dynobil oto ekspertiz hizmetinden yararlanmak için, Dynobil'in resmi web sitesini ziyaret edebilir veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz. Profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirilen bu hizmet, araç alım-satım sürecinde size büyük bir kolaylık sağlayacak ve güvenli bir deneyim sunacaktır.

Günümüzde otomobiller, hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Araç sahibi olmak, birçok insan için bir ihtiyaçtan daha fazlası haline geldi. Otomobil alım satımı da bu süreçte büyük bir önem arz ediyor. Dynobil markası, oto ekspertiz ve araç alım satımı konusunda uzmanlaşmış bir kuruluştur ve müşterilerine güvenilir hizmetler sunmaktadır. Bu makalede, oto ekspertiz, araç alım satımı ve oto ekspertiz öneminin neden bu kadar büyük olduğunu inceleyeceğiz.

Oto ekspertiz, bir aracın mekanik ve fiziksel durumunu detaylı bir şekilde değerlendiren bir süreçtir. Dynobil markası, profesyonel ekspertiz ekipleriyle donatılmıştır ve araçları kapsamlı bir şekilde kontrol eder. Bu kontrol sürecinde motor, şanzıman, fren sistemi, elektrik sistemleri ve gövde gibi birçok önemli bileşen incelenir. Ayrıca, araçların hasar geçmişi, kilometre durumu ve servis geçmişi gibi bilgiler de kaydedilir. Bu bilgiler, araç alıcılarına güvenli bir şekilde satın alma kararı vermelerinde yardımcı olur.

Dynobil markası, araç alım satımında da güvenilir bir ortak olarak bilinir. Oto galerisindeki geniş araç portföyü, farklı marka ve modellerde birçok seçenek sunar. Dynobil'in uzman ekibi, müşterilerin ihtiyaçlarına uygun araçları bulmalarına yardımcı olur ve en iyi fiyatlarla müşterilere sunar. Araç alım satımı sürecinde, Dynobil markası müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar ve şeffaf bir hizmet sunar. Müşteriler, Dynobil güvencesiyle araçlarını gönül rahatlığıyla satın alabilirler.

Oto ekspertiz, araç alım satımı sürecinde büyük önem taşır. Araç alıcıları, satın alacakları aracın güvenilirliği ve kalitesi konusunda endişeler yaşayabilirler. Dynobil'in oto ekspertiz hizmeti, müşterilerin bu endişelerini gidermelerine yardımcı olur. Bir aracın detaylı olarak incelenmesi, potansiyel sorunları önceden tespit etmeyi sağlar ve müşterilerin gelecekte beklenmedik tamir masraflarıyla karşılaşma riskini azaltır. Aynı zamanda, oto ekspertiz hizmeti, aracın gerçek değerini belirlemeye yardımcı olur. Dynobil'in uzman ekspertiz ekipleri, aracın mevcut durumunu objektif bir şekilde değerlendirir ve doğru bir fiyatlandırma yapar. Bu sayede, hem satıcılar hem de alıcılar adil bir anlaşma yapabilir ve her iki taraf da kazançlı çıkabilir.

Oto ekspertiz süreci, sadece ikinci el araç alım satımı için değil, aynı zamanda bir aracın kendi sahibi tarafından da yapılabilir. Araç sahipleri, araçlarının mevcut durumunu ve olası sorunları öğrenmek isteyebilirler. Dynobil markası, oto ekspertiz hizmetini bu kişilere de sunar. Bu sayede, araç sahipleri potansiyel sorunları önceden tespit edebilir ve gerekli tamiratları yaparak araçlarını daha güvenli ve sağlam bir şekilde kullanabilirler.

Oto ekspertiz hizmetinin önemi, araç alım satımında ve sahip olunan araçların bakımında göz ardı edilmemelidir. Dynobil markası, bu önemi benimseyen ve müşterilerine güvenilir ve şeffaf hizmetler sunan bir kuruluştur. Dynobil'in uzman ekspertiz ekipleri, deneyimleri ve bilgi birikimleriyle müşterilerine en iyi hizmeti sağlar. Araç alım satımı sürecinde, Dynobil güvencesiyle araç sahibi olabilir ve gelecekte karşılaşabileceğiniz olası sorunların önüne geçebilirsiniz.

Sonuç olarak, Dynobil markası oto ekspertiz, araç alım satımı ve oto ekspertizin önemi konusunda müşterilerine değerli bir hizmet sunmaktadır. Oto ekspertiz, bir aracın mekanik ve fiziksel durumunu detaylı olarak değerlendirmenizi sağlar ve güvenli bir alım satım süreci yaşamanızı sağlar. Dynobil'in uzman ekspertiz ekipleri, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar ve güvenilir bir ortak olarak hareket eder. Dynobil markası, araç sahipleri ve araç alıcıları için güvenilir bir tercih olmayı sürdürmektedir.